BİLSEM ALANYA'DA

Özel yetenekli öğrencilerimizin eğitimine hazır hale getirilen merkez Eczacı Güzin Velittin Bekrioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin 3. katında hizmete başladı

BİLSEM ALANYA'DA
Faaliyete giren Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Özel yeteneklileri erken yaşlarda tanılayan, yeteneklerine göre farklılaştırılmış eğitim sağlayan, ulusal ve evrensel değerlere sahip, özgün düşünebilen, üretebilen bireyler yetiştiren bir ülke” vizyonuna sahip olan Bilim ve Sanat Merkezleri, gelecek yıllarda ülkemize bilim ve sanat alanlarında öncülük edecek insanları yetiştirecek olan çok değerlive stratejik bir kurumdur.BİLSEM’ler; ilkokulda, genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarının herhangi birinden tanılanan özel yetenekli öğrencilerin, kendi okullarına ek olarak devam edip; farklılaştırılmış programlarla, proje üretmeye dayalı eğitim aldığı okullardır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı resmi bir okul olan Alanya BİLSEMde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında faaliyetlerine, binası Oba’da bulunan Eczacı Güzin VelittinBekrioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin 3. katında başlamıştır. Merkezimiz, eğitim-öğretimiçingerekli donanımlar tedarik edilerek,özel yetenekli öğrencilerimizin eğitimine hazır hale getirilmiştir.Türkiye’de büyük çoğunluğu il merkezlerinde olan 83 BİLSEM arasında ilçe merkezinde bulunan çok nadir BİLSEM’lerden biri olmamızdan dolayı,bölgemizdeki özel yetenekli çocuklarımız adına gurur duymaktayız. Merkezimiz; genel zihinsel yetenek, resim yetenek, müzik yetenek alanlarında özel yetenekli öğrencilerimize hitap etmektedir. Önümüzdeki öğretim yılı için, Türkiye genelinde yapılacak merkezi öğrenci tanılama süreci başlamıştır. Özel yetenekli öğrencilerin tanılama süreci ile ilgili olarak 4-5 Kasım tarihlerinde bilgilendirme toplantıları ve sunumlar yapılmıştır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83