"Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız"

Çanakkale Zaferi’nin temelinde güçlü bir vatan ve millet sevgisinin yattığını söyleyen Başkan Yücel, “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız” dedi. Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin şehitler anısına hazırladığı “Birileri Var” adlı belgeseli izlemeye tüm Alanya halkını davet etti.

"Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yücel mesajında şunları kaydetti:

banner111
“Çanakkale Zaferi, Türk milletinin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı bir destandır. Bu destan düşmana karşı kazanılan zaferin yanında; Türk milletinin yoksulluk, açlık, kıtlık ve salgın hastalıklarla da imtihanıdır. Onca olumsuzluklara rağmen inancını ve vatan sevgisini kaybetmeyen Türk askeri, dünyaya parmak ısırtan bir zafere imza atmıştır.

Binlerce şehit verdiğimiz 1915 Çanakkale Muharebelerinde, askerlerimiz vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmiştir. Biz bu mücadelenin sahibi ataların evlatlarıyız. Geçmişimize sahip çıkmak, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük vazifemizdir. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

ŞEHİTLER BELGESELİNE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü anısına hazırlanan “Birileri Var” adlı belgeseli izlemeye davet etti. Yücel, “Alanya’da yaşayan şehit ailelerinin de yer aldığı, çekimleri aylarca süren, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına bir belgesel hazırlandık. Milli birlik ve bütünlüğümüzün destanı Çanakkale Zaferi için hazırlanan ve 18 Mart Cumartesi saat 19.00’da Kültür Merkezi’nden gösterime sunulacak bu belgesele, tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83