AÜ'de şehitlerimiz anıldı

Akdeniz Üniversitesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

AÜ'de şehitlerimiz anıldı

Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma-Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle "Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi. Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen Şehitleri Anma Programına, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma-Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Beden ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

banner111
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Çanakkale Savaşı’nın Milli Mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Altunkaya, “Böylesine önemli bir mücadeleyi nesilden nesile aktarmamız gerekiyor. Gelişen iletişim teknolojileri bu bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli rol oynuyor”dedi. Son zamanlarda tarihi dizilerin revaçta olduğunu, tarihi konuların diziler aracılığıyla aktarıldığını söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, “bu konuda da tarihçilerimize çok önemli görevler düşüyor. Destan niteliğindeki mücadelenin doğru bir şekilde senaryo edilip nesillere doğru aktarılması en önemli yükümlülüklerimizden birisi” dedi.

Çanakkale ruhuna içinde bulunduğumuz zamanda yine çok ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Altunkaya, “15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin Çanakkale ruhuyla vatanına nasıl sahip çıktığını, cansiperane bir şekilde tankların önüne yatarak nasıl mücadele ettiğini gördük. Bu ruh bizim genlerimizde var. Bu ruhu hiç kaybetmememiz gerekiyor.” ‘Çanakkale Türküleri’ müzik dinletisiyle devam eden anma programı Afyon Kocatepe Üniversitesi Doç. Dr. Ahmet Altıntaş’ın Çanakkale savaşlarını anlamak konferansıyla devam etti. Konferans sonrasında Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma-Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Beden, Doç. Dr. Ahmet Altıntaş’a verdiği önemli bilgiler için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83