Vatan Partisi Çanakkale Zaferi için toplandı

Alanya Vatan Partisi üyeleri Çanakkale Zaferi için bugün Cuma Pazarı'nda toplandılar.

Vatan Partisi Çanakkale Zaferi için toplandı

Ellerinde bayraklar ve falamalarla toplanan Vatan Partisi üyeleri sloganlar atarak Çanakkale Zaferini anlattılar. Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Kurtoğlu konuyla ilgili megofondan bir konuşma yaptı:

banner111
"Milletimizin 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 102 yıldönümü milletimize kutlu olsun. Bu zafer,Türk milletinin kuruluştan, kurtuluşa giden yolda dönüm noktası olmuştur. Batının emperyalist devletleri başta İngiltere, Fransa ve bunların sömürgeleri, Avustralya yeni Zelanda, Hindistan ordularından oluşan muazzam güçle Osmanlı devletini parçalayıp, paylaşmak için Osmanlının baş şehri İstanbul’u almaları gerekiyordu. Bu muazzam güç Çanakkale’de ummadıkları bir direnişle karşılaştı. Türk Milleti’nin çelikleşen direnci karşısında perişan halde geri püskürtülüp tarihlerinin en ağır yenilgisini tatmış oldular.

Bu büyük zafer Türk milletinin küllerinden yeniden yaratılışının yolunu açmıştır. Çanakkale Zaferini takip eden yıllar da kuruluş ve kurtuluş savaşımız gerçekleşmiş,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla, milletimizin kazandığı zaferler taçlandırılmıştır.

Günümüzde dün bizi parçalayıp bölüşmek isteyenler, türlü çeşitli planlarla uğradıkları bu ağır yenilginin öcünü almak için, içimizden buldukları iş birlikçilerle yeni tuzaklar kurup yine vatanımızı bölüp parçalamak istemektedirler. Türk Milleti Çanakkale zaferini, kurtuluş savaşını kendi öz gücü olan Harbiyelisi mülkiyelisi, tıbbiyelisi, öğretmeni, liselisi aydınları ile, Kahraman halkımız ve köylülerimizin, çelikleşmiş Vatan savunma bilinç ve kararlılığı ile kazanmıştır. Tarihimiz bizlere zaferlerin ancak kendi öz gücüne dayanılarak gerçekleşeceğini öğretmektedir. NATO gibi emperyalist ittifaklar hiçbir işe yaramadıkları gibi milletimizin başına belalar getirmesi kaçınılmazdır. Çanakkale Zaferini kutladığımız bu mutlu günde Milletimize karşı kurulan son tuzaklara duyarlı olunmasını gereğini hatırlatır, Büyük kurtarıcımız Atatürk’ün ”Yurtta sulh Cihanda sulh”  ilkesinin yol göstericiliğine uygun olmayan, milletimize ağır bedeller ödetecek olan maceracı politikalara şiddetle karşı çıkılması yolunda Milletimizi duyarlı olmaya  çağırıyoruz. Bir kez daha bu mutlu günümüzde dosta düşmana şunu hatırlatıyoruz; Türk milleti çelikleşmiş birlik ve beraberliği ile düşmanlarının korkulu rüyası, dostlarının hamiyetli kucaklayıcısı olarak karşısına çıkarılan her türlü engel ve tuzağı aşarak yoluna devam ediyor."

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 12:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83