Vali Karaloğlu'ndan mesaj var

Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü mesajı yayımladı.

Vali Karaloğlu'ndan mesaj var

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türk milletinin tarih boyunca milli birlik ve bütünlük için büyük bedeller ödediğini söyledi. Karaloğlu şöyle devam etti:

banner111
“Milletimiz tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük bedeller ödemiştir. Çanakkale Zaferi de Türk milletinin ödediği bedellerden bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi birinci dünya savaşı içinde ayrı bir özelliğe sahip olarak, tarihin akışını değiştirmiş bir zaferdir ki bu zafer, milletimizin; zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.”
Mesajında 15 Temmuz darbe girişimine de yer veren Vali Münir Karaloğlu, “102 yıl önce nasıl bir kahramanlık gösterilmişse, 15 Temmuz'daki asil duruş da milletimizin mücadeleden asla vazgeçmeyeceğinin bu yüzyıldaki kanıtı olmuştur. Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı pahasına korumasını bilmiştir. 15 Temmuz gecesinde darbe girişimi karşısında gösterilen mücadele ve büyük kahramanlık, milletimizin dün olduğu gibi bugün ve yarın da her türlü zorluk karşısında dimdik duracağının göstergesidir. Bugün bizlere düşen; Çanakkale'de kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, ülkemizi korumak, bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için daha büyük gayretle çalışmaktır” dedi.

Türel: “Türkiye Cumhuriyeti’ni hediye eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Dünya tarihine yön veren bir kahramanlık destanının 102’nci yıldönümünün kutlandığını hatırlattı. Türel şöyle devam etti:

“Bizlere bugünleri, özgürlüğü, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni hediye eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Savaşları, birinci dünya savaşının akışını değiştiren destansı bir mücadele olmanın ötesinde Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Çanakkale, bundan 102 yıl önce vatanın ve milletin yüce varlığına el uzatmaya yeltenenlere verilen cevaptır ve dünya durdukça hatırlanacaktır. Bu destansı mücadelenin bir örneğini Türk milleti olarak 15 Temmuz’da yaşadık. Çanakkale ruhunu, bir asır sonra bir kez daha hissettik. Başarısız hain darbe girişimini gerçekleştirenlere büyük Türk milleti olarak tokat gibi bir cevap verdik. ‘Bir olma diri olma’ anlayışını o hainlere gösterdik. Türk milleti hainlerin hesaplarını bozdu. Bir kez daha gördük ki Çanakkale ruhuyla bu millet hiçbir tehdide pabuç bırakmaz, bırakmayacak.”
Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen dış mihrakların ülkeyi bölmeye, farklı yöntemlerle zayıf düşürmeye çalıştığını belirten Türel, “Görüyoruz ki Çanakkale mücadelemiz bitmedi, bugün de devam ediyor. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece başaramayacaklar. Bu millet nice destanlar yazmaya devam edecek. Dünya döndükçe hatırlanacak Çanakkale destanından, 15 Temmuz’dan bizlerin de çıkarması gereken dersler var. Türk milletti 15 Temmuz’da yıllar önce atalarımızın Çanakkale’ de yaptığı gibi bağımsızlık için ölümü seve seve göze aldı. İşte bu yüzden, bugün, attığımız her adımda, yaptığımız her işte, her şeyimizi borçlu olduğumuz atalarımızı, 15 Temmuz şehitlerimizi düşünerek hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
Türel şöyle mesajına devam etti:

“Antalya olarak, bizler Çanakkale'de ve yurdun her yerinde toprağa düşmüş şehitlerimizin anısına her zaman onurla sahip çıkıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 2008 yılında Çanakkale’de Dev Türk Bayrağı dikerek törenle göndere çektik. Kurtuluş Savaşı’nda Kaş ilçemizde işgalci uçak gemisini batırarak tarihe geçen kahraman Yüzbaşı Muhsin Ertuğrul anıtı 2007 yılında yine bizim tarafımızdan yapıldı. Bugün yaşadığımız bağımsız Türkiye’yi, 253 bin kahraman Mehmetçiğin inancı ve cesaretine borçluyuz. Yazılan büyük destan, ne zaman dara düşsek tek yürek olup birleştiğimizde başarabileceklerimizin kanıtı olarak bizlere gurur ve umut veriyor. Türk milleti, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Çanakkale şehitlerinin hatırasına sahip çıkacak ve dünya durdukça bu hatırayı yaşatacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83