'Sadece bir zafer değil, kahramanlık öyküsü'

ADD Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş Çanakkale Zaferi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

'Sadece bir zafer değil, kahramanlık öyküsü'

Çanakkale Zaferi'nin 102'üncü yıl dönümüne yönelik bir açıklamada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi'nden geldi. ADD Alanya Şube Başkanı Aydın ÖZbaş yaptığı açıklamada "Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizle Türk tarihinin en şanlı günlerindn birini yaşıyoruz" dedi.

banner111
Özbaş'ın açıklaması şu şekilde:

Bu gün Türk tarihinin en şanlı günlerinden biridir. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda, Çanakkale geçilmez diyerek eşsiz bir kahramanlıkla savaşan; başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, emperyalist güçlerin bir yandan dünyayı yeniden paylaşmak, diğer yandan Osmanlı Devletini yıkarak, Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen oyunlarını bozan bir başarıdır.

Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer, büyük Türk Ulusuna da ATATÜRK gibi dahi bir lider hediye etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, Türk askerinin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancı zaferin temelini oluşturmaktadır. Çanakkale’de kazanılan sadece askeri bir zafer değil, insanlık dersi veren bir kahramanlık öyküsüdür. Savaşın acımasızlığı içerisinde insanlığını da koruyabilen Türk askeri canıyla kanıyla “Ya istiklal, ya ölüm” şiarıyla hürriyet meşalesini ateşlemiştir. Bu başarı aynı zamanda, Ulus olma bilincinin ve Bağımsızlık Savaşı’nın temellerinin atılması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır.

Cumhuriyet kuşakları olarak, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç nesillere aktaracağımıza söz veriyoruz. Çanakkale zaferinin yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ü Çanakkale tarihinden silmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaklardır.

Ne mutlu bize ki şanlarla dolu bir tarihimiz, Mustafa Kemal gibi bir önderimiz var. Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83