ÇANAKKALE ZAFERİNİN 101. YILI KUTLANDI

Tüm yurtta olduğu gibi '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü' programı için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 101. YILI KUTLANDI

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, saat 09.00’da Atatürk Anıtı'na Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anıt önünde düzenlenen tören sona erdi.

banner111

ÖĞRENCİLERDEN 18 MART NEDENİYLE ORATORYO GÖSTERİSİ

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenden sonra, törene katılanlar Alanya Kültür Merkezi A Salonuna geçerek, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Çanakkale Zaferi Programını izlediler. Programın açılış konuşmasını Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi Müdürü Mevlüt Uysal yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Şükrü Cihan Ercin'in ardından, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü öğrencileri, "Çanakkale Geçilmez – Çanakkale'den Ankara’ya" adlı Oratoryo gösterisi sergilediler.

TANRISEVEN VE PROTOKOL ÜYELERİNDEN ŞEHİTLERE ZİYARET

Alanya Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen törenin ardından, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, protokole mensup üyeler ve şehit yakınları ile birlikte İlçe Şehitliği'ni ziyaret ettiler. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, şehitlik özel defterini imzalayarak şehit mezarlarına el çelengi bıraktı. Şehit mezarları ziyaret edildikten sonra İlçe Müftülük görevlileri tarafından şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.

TANRISEVEN ŞEHİT YAKINLARI İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Şehitliği'ni ziyareti esnasında, şehit yakınları ile bir süre sohbet edip, herhangi bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Ziyarette, şehitler rahmet ve minnetle anılırken duygu dolu anlar yaşandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83