ÇATALCA'DA ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

Alaiye’li dedelerini 103.yılında da torunları yalnız bırakmadı!

ÇATALCA'DA ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ
Alaiye Çatalca şehitliğide 100. Yılda başlatılan anma etkinlikleri 4. Yılında da 260 Alanyalı ile gerçekleştirildi. 103 yıl önceki savaşlarda şehit olan Alaiye Taburunun kahraman evlatları, Alaiye Anıtı önünde düzenlenen tören ile anıldı. 
Törene Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhab Özcan, Araştırmacı Faruk Nafiz Koçak, Alanya İlçe Millieğitim Müdürü Hüseyin Er, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Metin Betin, çok sayıda gazilerimiz, Çatalcalılar ve Alanya’dan katılan 260 kişinin saygı duruşu ile tören başladı. İstiklal Marşı ve şiirlerin okunmasının ardından, Türkiye Bisiklet Federasyonunca Çatalca’da bitişi yapılan ve  Alaiye Şehitlerine adanan yarışta dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Törene katkıda bulunan Çatalca kaymakamı ve belediye başkanlarına teşekkür plaketleri Özcan tarafından takdim edildi. Çatalca Müftüsü Lütfi Davran tarafından okununduanın ardından, anıta çelenk ve karanfiller bırakıldı. 
Tören sonunda katılımcılara; çorba ve irmik helvası Çatalca Kestanelik Köyü Muhtarı Mehmet Çakır tarafından ikram edildi.
Anma töreninden sonra; Sultan Ahmet ve Eyüp Sultan Camileri ziyaret edildi.


Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83