ÇAVUŞOĞLU’NDAN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, AB ve Dışişleri Eski Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nu, yemekli istişare toplantısında oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşturdu.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Toplantıya Başkan Şahin ve Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda oda, dernek, hemşeri dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, mülk alan yabancılara vatandaşlık verilmesi ve Avrupa Birliği Üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilerinin Alanya’da ağırlama konusunda Bakan Çavuşoğlu’ndan talepte bulundu.
Başta ALTSO üyeleri olmak üzere toplumun her kesimiyle istişare toplantıları düzenlediklerini ifade eden Başkan Şahin, “ALTSO, Alanya’nın birleştirici gücüdür. Siyaset için değil hizmet için bu görevdeyiz. Bizi üyemizin cebi ve Alanya ekonomisinin durumu ilgilendirir. Üyemizin ekonomisini geliştirmek için kimin gerçekleştirdiğine bakmadan her türlü projenin yanında yer alırız” dedi.

BAKANIMIZ SAYESİNDE SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR”

Sorunların çözümü konusunda Bakan Çavuşoğlu’nun büyük desteklerinin olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bakanımız sayesinde artık sorunlarımız tek telefonla çözülür hale geldi. Onun iyi bir görevde bulunması Alanya’mız için önemli bir fırsat oldu. Örneğin G-20 zirvesi Antalya’da yapılacak. Bu Alanya’mızın tanıtımı için çok önemli. Önümüzdeki yıl yine Expo Fuarı gerçekleştirilecek, bunlar da hep bakanımızın liderliği sayesinde oldu” dedi.
Konuşmasında ALTSO’nun faaliyetlerine değinen Başkan Şahin, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nun 2016 eğitim öğretim yılına yetişeceğini belirterek, “ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ilçemizde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısını ortadan kaldıracak” dedi. 

Başkan Şahin ayrıca başta Bakan Çavuşoğlu olmak üzere, , toplantıya katılanlara teşekkür etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Başkan Şahin’den sonra söz alan Dışişleri Eski Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, istişare toplantısını düzenleyen Başkan Şahin’e, Alanya ekonomisine ve sivil toplumuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Başkan Şahin’in taleplerini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilerinin Alanya’da ağırlanması konusunda her türlü desteği vereceğini belirterek, “Büyükelçileri ALTSO öncülüğünde Alanya’mızda ağırlayıp, tarihi, sosyal, kültürel, doğal güzelliklerini göstereceğiz” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, mülk alan yabancılara vatandaşlık verilmesi hususunda da çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, “Ekonomi Bakanımız bu konudaki olumlu fikirlerini dile getirdi. Bu konuyla ilgili Antalya’da kendisi ile bir araya gelip konuşacağım. Birçok ülkede olduğu gibi bir fiyat barajı oluşturarak bu projeyi hayata geçirebiliriz. Ama Litvanya gibi 140 Bin Avro ile mülk alma şartı bize az gelir. Türkiye daha değerli. Bizim fiyat sınırımız biraz daha yüksek olacak” dedi. 
Çavuşoğlu, Alanya’ya göç idaresinin de önümüzdeki hafta Alanya Nüfus Müdürlüğü hizmet binası bünyesinde açılacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, G-20 Zirvesi, hızlı tren, otoban, havalimanı, golf sahaları başta olmak üzere çeşitli projeler konusunda da katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

AHEP Üniversitesi’ne her kişi ve kurumu destek olmaya da davet eden Çavuşoğlu, Alanyaspor’a da destek verilmesi durumunda Süper Ligin hayal olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 17:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83