ÇAY ISLAHININ YÜZDE 60'I TAMAMLANDI

Aksu çayı ıslahında yüzde 60 seviyelerine gelindi. Islah işlemleri tamamlandığında hem Aksu ilçesi hem de Expo 2016 fuar alanı taşkınlardan korunmuş olacak

ÇAY ISLAHININ YÜZDE 60'I TAMAMLANDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Aksu Çayı ıslah çalışmaları devam etmektedir. 2016 yılında Antalya’da yapılacak olan EXPO 2016 fuar alanını taşkınlardan koruyacak Aksu Çayı ıslah çalışmalarının bazı alanlarında DSİ Bölge Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak çalışma yürütülmektedir. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında her hafta toplantı düzenlenerek çalışmaların değerlendirmesi yapılmaktadır.

AKSU ÇAYI YÜZDE 60 ISLAH EDİLDİ

Islah çalışmalarıyla ilgili bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür; “Aksu Çayı ıslah ve toplulaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Aksu Çayı ıslahı çalışmalarımız tamamlandığında Aksu ilçemizi, turizm alanlarını ve yerleşim yerlerini taşkın riskini azaltmış olacağız. Bununla birlikte Aksu Çayı ıslah çalışması ile 2016 yılında Antalya’da yapılacak olan EXPO 2016 fuar alanını da taşkınlardan korumuş olacağız. Bu bağlamda Aksu Çayı ıslah çalışmalarımızın bazı alanlarında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürütmekteyiz. Çalışmalarımızın EXPO 2016 fuarına yetişmesi için her hafta toplantılar yaparak hem çalışmalar da geldiğimiz durumu değerlendiriyor, hem de bir hafta sonra hangi alanlarda ne gibi çalışma yapılacak onları görüşüyoruz. Aksu Çayı Islahı inşaat çalışmaları sedde, taş tahkimat ve köprü çalışmaları olmak üzere devam etmekte olup işin fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 60’a yaklaşmış bulunmaktayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83