ÇEVREYOLU TRAFİĞİNİ RAHATLACAK HAMLE

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 50 Metreli Çevre Yolu’nun Alanya’nın doğusunda kalan bölümünde yapılacak çalışmalar için ilçeye gelen, Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok ve beraberindeki Yol Yapım Arazi Mühendisi Mustafa Demiralay ile Etüt Proje ve Çevre Başmühendisi Ayhan Bacak’la makamında görüştü.

ÇEVREYOLU TRAFİĞİNİ RAHATLACAK HAMLE
Belediye Başkanı Yücel, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine, yolun yapım ihalesine başlanılması için yol güzergahında bulunan mülkiyetlerle ilgili bilgi verdi. Alanya Belediyesi tarafından yolla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında yetkililere detaylı bilgi aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İmar planında tarım alanı olan bölgelerde Karayolları tarafından yapılacak kamulaştırma işlemleriyle ilgili bilgi aldı.

“Yolla ilgili mülkiyet sorunlarını İmar Kanunu ile çözüyoruz” diyen Yücel, tarım arazisi dışında kalan yerlere de kepçeyi bir an önce sokmaya hazır olduklarını belirtti.

Bölge Müdürü ise yol güzergahında yapılacak tüneller, viyadükler ve kavşaklar hakkında bilgi vererek, kurumların karşılıklı mutabakatıyla hiçbir sorun yaşanmayacağını kaydetti.   

ÖNÜMÜZDEKİ YILIN BAŞINDA YAPIMINA BAŞLANMASI İÇİN ÖN MUTABATAKA VARILDI 

Karayolları Bölge Müdürü’yle yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, “Bölge Müdürümüzle, 50 Metreli Çevre Yolu’nun tüm aşamalarında Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak hareket etme konusunda görüş alış-verişinde bulunduk. Karşılaşılacak zorluklarda Karayollarının yanında hareket edeceğimizi ifade ettik. Yaptığımız görüşmede Bölge Müdürümüzle  beraber önümüzdeki yılın başında yolun yapımına başlanması konusunda ön mutabakata varmış olduk.” şeklinde konuştu.

GAZİPAŞA HAVALİMANI 15 DAKİKA OLACAK

Yolun açılmasının Alanya ulaşımına sağlayacağı katkıların önemine  dikkat çeken Başkan Yücel, Yeni Çevre Yolumuzla beraber mevcut 35 Metreli Çevre Yolu’nun trafik yoğunluğu azalmış olacak. Sahil ve mevcut çevre yolu şehir hizmetine ayrılıp, büyük tonajlı ve şehirlere arası transit taşıtlar 50 Metreli Çevre Yolunu kullanacak. Yeni çevre yolu aynı zamanda  Alanya merkez ile Gazipaşa Havalimanı arasında transit güzergah olup 15 dakikaya kadar düşecektir.” değerlendirmesini yaptı.

ŞEHİR MERKEZİNE YAPILACAK YENİ KAVŞAKLARIN DA STARTI VERİLDİ

50 Metreli Çevre Yolu’nun dışında Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkileriyle Alanya trafiğini rahatlatacak yeni projeler üzerinde de görüş alış-verişi yapıldı.

 Başkan Yücel, Bölge Müdürüne konuyla ilgili önerilerde bulundu. Yücel, Hal Kavşağının Antalya- Mersin istikametinin transit bir şekilde devam etmesi ve şehir merkezinin kuzeye bağlantısının rahatça sağlanabilmesi için battı-çıktı ya da köprülü kavşak gibi alternatif bir kavşak düzenlemesi yapılabileceğine belirtti. 

Karayolları Bölge Müdürü de bu konuda imalatı Karayolları tarafından yapılacak kavşak çalışmalarında, belediyeye her türlü desteğin verilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, Belediye ve Karayolları teknik ekiplerinin güzergahta etüt çalışmalarını başlamaları için de talimat verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 10:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83