ÇÖP TAKSİLER HİZMETE GİRİYOR

Dünya turizminin göz bebeği Alanya’da temizlik işlerine büyük önem veren Alanya Belediyesi, kentin ara sokaklarında ve turizm bölgelerinde kullanılması amacıyla Çöp Taksi hizmetini başlatıyor.

ÇÖP TAKSİLER HİZMETE GİRİYOR

 Alanya Belediyesi şehir temizliğinde hızlı ve pratik çözüm üretmek için yeni projeleri hayata geçiriyor. Alanya Belediyesi, işlek caddelerde trafik akışını hafifletmek, çöp toplama süresini kısaltmak ve ani müdahaleleri sağlamak amacıyla 2 adet küçük damperli çöp toplama kamyonetini Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırdı.

banner111
ŞEHİR MERKEZİNDE KULLANILACAK

Damperli oluşu ve minyatür yapısıyla dikkat çeken ve Çöp Taksi adıyla çöp toplama işinde kullanılacak araçlar, özellikle İskele Caddesi, Atatürk Caddesi gibi işlek ve yoğun turizm bölgelerinde hizmet verecek. Çöp taksiler, yazın nüfus artışına paralel olarak artan çöp toplama işindeki yoğunluğu azaltacak ve özellikle dar yolları olan turistik caddelerdeki çöpleri, çöp toplama saatlerinin dışında da belirli aralıklarla toplayacak.


ÇÖP TAKSİNİN MARİFETLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Alanya Belediyesi’nce Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bünyesine kazandırılan yeni “Çöp Taksiler”, marifetleriyle henüz faaliyete geçmeden göz kamaştırıyor. Çöp Taksilerin özellikle İskele Caddesi, Şehir Merkezi, Atatürk Caddesi gibi turizm bölgelerinde diğer araçlara nazaran daha seri çöp toplaması öngörülüyor. Sokaklarda ve çarşı merkezinde büyük çöp kamyonunun giremediği yerlerde çalışma yapma imkanı olan çöp taksiler, çöp toplama işini daha gürültüsüz gerçekleştirecek. Daha az personel istidamı ile şehir merkezindeki çöpleri toplayacak olan çöp taksiler, çöp toplama maliyetini de düşürecek.

DUA VE TANITIM TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Çöp Taksilerin tanıtımları ve dua töreni ise Cuma günü saat 15.00’de Temizlik İşleri Şantiyesi’nde yapılacak. Çöp Taksilerin yanı sıra Alanya halkının hizmetine sunulacak 15 yeni araç da bu törenle hizmete sunulacak.


Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83