Çorbacı: “Büyükşehir mahallelerdeki otobüs esnafını tehdit ediyor”

CHP Alanya İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Haftalık Olağan Toplantısı bugün parti binasında gerçekleşti. Toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Alanya İlçe Örgütü Başkanı Sefa Çorbacı, “Büyükşehir Mahmutlar ve Kargıcak hattındaki esnafa zorla taahhütname imzalatmaya çalışıyor” dedi.

Çorbacı: “Büyükşehir mahallelerdeki otobüs esnafını tehdit ediyor”

CHP Alanya İlçe Örgütü  Haftalık Olağan Toplantısının ardından yaptığı açıklamaya Rize İl Emniyet Müdürlüğü binasında başından silahla vurularak şehit edilen İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet dileyerek başlayan İlçe başkanı Çorbacı, “Rize il emniyet müdürlüğü binasında sikahla başından vurularak şehit olan il emniyet müdürü Altuğ Verdi’ye Allahtan rahmet,yakınlarına sabır,yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. CHP’li belediyelerde asgari ücret,1 Ocak 2019’dan itibaren net,vergisiz 2.200 tl olacak.Yeni alınan belediyelerde ise hiç kimsenin işine son verilmeyecek. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda büyükşehir meclisinden Mahmutlar Kargıcak hattında çalışan halk otobüslerinin büyütülmesi karşılığında yarısı 31 aralık tarihine kadar, kalan yarısı ise  ise yasal faiziyle birlikte 6 taksitle büyükşehir belediyesine 200.000 TL ödenmesi kararı çıkmıştı. Bu kararda partimiz otobüslerin büyütülmesine evet demiş ancak talep ediken bedele çok yüksek olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR KARGICAK- MAHMUTLAR HATTINDAKİ ESNAFI TEHDİT EDİYOR”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya’nın Kargıcak ve Mahmutlar bölgesindeki esnafa zorla taahhütname imzalatılmaya çalışıldığı bilgisini aldıklarını belirten Çorbacı, bu taahhütname ile özellikle otobüs şoförleri tehdit edildiğini söyledi. Konunun yargıya taşınmasının engellenmeye çalışıldığının altını çizen çorbacı sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugünlerde Kargıcak Mahmutlar hattında çalışan esnafa büyükşehir belediyesi tarafından zorla bir taahhütname imzalatılmaya çalışıldığı haberlerini alıyoruz. Bu taahhütnameyle otobüscü esnafı adeta tehdit edilmekte, belirlenen ücretin ödenmemesi durumunda başka hatlarda çalıştırılmakla tehdit edilmekte, konuyu yargıya taşımasının önü kapatılmaya çalışılmaktadır. Hatta ukome genel kurulunca alınan kararın yargı yoluyla iptal edilmesi durumunda esnafın ödediği paralardan feragat etmesi istenmekte, esnafın hakkını araması ve dava açması engellenmeye çalışılmaktadır. Bu düpedüz hukuk tanımamazlıktır. Esnafı yıldırma, korkutma politikasıdır. Taaahhütler karşılıklı olmalıdır. Belediye kadar esnafı da koruyucu hükümler içermelidir. Oysa esnafa imzalattırılmak istenen taahhütname tek taraflı olarak hazırlanmıştır. Kredi faizinin %35'lere dayandığı günümüz ekonomik koşullarında otobüscü esnafının bir taraftan 200.000 TL ödeyip, bir taraftan otobüsünü yenilemesi mümkün değildir. Bu düpedüz esnafın ocağına incir ağacı dikmek demektir. Biz CHP olarak bu dayatmaya karşı çıkan  otobüscü esnafının tüm örgütümüzle birlikte arkasında olmaya devam edeceğiz. İstemeleri durumunda her konuda onlara yardımcı olmaya hazırız.

banner111


Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83