DEVLETTEN KIRSALA ÇIKARMA

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Daire amirleri ile birlikte, Büyükşehir yasası kapsamında köyden mahalleye dönüşen, Kuzyaka, Uzunöz, Gümüş Kavak ve Yalçı Mahallelerini kapsayan ziyaret programı gerçekleştirdi.

DEVLETTEN KIRSALA ÇIKARMA
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Mahallelere gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşın sorunlarını dinledi. Kaymakam Tanrıseven, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Yaşlılarla ayrıca ilgilenen Kaymakam Tanrıseven, vatandaşın sıkıntılarını dinlemek ve problemleri imkanlar dâhilinde çözmek amacıyla fırsat buldukça kırsaldaki mahalleleri, daire amirleri ile birlikte ziyaret edeceğini söyledi.

TANRISEVEN “SİZE HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı konuşmada,  “Bizim anlayışımıza göre Devletin varlık sebebi vatandaşa hizmet etmektir. Biz de buna inandığımız için sizi dinlemek, size hizmet etmek için buradayız. Kaymakamlık olarak sizin huzurunuzu sağlamak, Devletimizin size sağladığı birtakım imkanları sizlere ulaştırmak için buradayız.  Daire amirlerimiz ile birlikte sorunlarınızı çözmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Bu gün sizleri dinlemeye ve sorunlarınıza çözüm bulmaya geldik. Eğer hizmetler düzgün yürüyorsa onları da duymak ve bilmek istiyoruz” dedi.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, başta mahalle muhtarları olmak üzere vatandaşların sorunları ile ilgili olarak, Daire amirine sorunun çözümü hakkında gereken çalışmaların yapılması talimatını verdi. Kaymakam Tanrıseven, Kaymakamlığın yetki alanına girmeyen sorunlar için ise elinden gelen yardımı yapacağını belirtti. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’den sonra söz alan kurum amirleri ise vatandaşın sorun ve isteklerini dinleyerek en kısa zamanda çözüme kavuşacağını belirttiler. Ziyarette söz alan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise,  köylülere verilen devlet desteği ve bilinçli üretim yapmak konusunda bilgi verdi. Çiftçilere mazot, gübre, fidan desteği verildiğini belirterek  “0” faizle uygun şartlarda kredi imkanlarının sağlandığını belirtti. Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Kuzyaka, Uzunöz, Gümüş Kavak ve Yalçı Mahallelerinin orman açısından oldukça zengin olduğunu belirterek,  Orman İşletme Müdürlüğü olarak yol çalışmalarında ve   eski elektrik direklerinin değiştirilmesi konusunda yardımcı olduklarını söyledi.Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal da ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım ve merkezi ödemelerle maaş verldiğini belirtti. Müdür Namal, Muhtarlarla istişare halinde olduklarını söyledi. Diğer daire amirleri de vatandaşlara kurumları ile ilgili bilgi  verdikten sonra sorunların çözümü için çalışacaklarını söylediler.
 
KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ALİ DEDEYE ÖZEL İLGİ 

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Yalçı mahallesinde karşılaştığı 94 yaşındaki Ali Yalçın’a özel ilgi gösterdi. Kaymakam Tanrıseven,  Ali dede ile bir süre sohbet ederek bir isteğinin olup olmadığın sordu. Ali dede, “Ben bu yaşıma geldim bugüne kadar görüp konuştuğum ikinci Kaymakamsın. Buruya kadar gelip bizleri ziyaret edip mutlu ettiniz. Allah sizden razı olsun Kaymakam oğlum” dedi. Kaymakam Tanrıseven, Ali dede’nin sözleri üzerine duygulu anlar yaşadı.  

MAHALLE MUHTARLARINDAN KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR 

Kuzyaka, Uzunöz, Gümüş Kavak, Yalçı Mahallelerinin muhtarları, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’nin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. Muhtarlar “Devletin gülen yüzünü bu gün yanımızda hissettik. Sorunlarımızın çözüleceğini inanıyoruz. Başta Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere daire amirlerimize teşekkür ediyoruz ” dediler. Mahalle ziyaretinde Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, Antalya Kadastro Müdürlüğü Alanya Birimi İbrahim Samut, İlçe Sağlık Müdürü Vekili Mehmet Aşık ile birlikte Aile Hekim Dr.Selda Can ve Akedaş Müdürü Ahmet Sait Akboğa katıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 10:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83