ELEKTRİK YATIRIMLARI 4 KAT ARTTI

Antalya ve çevresinde elektrik alanındaki sorunları tamamen çözecek o adım atıldı. EPDK, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin enerji yatırımları için 5 yıl boyunca yıllık 370 milyon TL yani 5 yılda toplam 1 milyar 850 milyon TL'lik yatırım bütçesine onay verdi. Daha önce yıllık bütçe 92 milyon TL idi. Böylece Antalya ve çevresinin elektrik yatırım bütçesi 4 kat birden artmış oldu.

ELEKTRİK YATIRIMLARI 4 KAT ARTTI
TARIM VE TURİZM RAHATLAYACAK

Peki bu 370 milyon TL ile neler yapılacak?  Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, hazırladıkları 5 yıllık master plan ile Antalya'nın elektrik konusunda tamamen rahatlayacağı müjdesini veriyor. Hedef oldukça net. Antalya'nın 2 can damarı turizm ve tarım sektörlerinin elektrik ilgili sıkıntıları, tamamen çözülecek, örneğin gerilim düşümü gibi sorunlar artık tarih olacak.

KÖYLER VE YAYLALARIN ELEKTRİK SORUNU KALMAYACAK

Elektrik yatırımları sadece turizm ve tarım sektörlerini değil Antalya ve çevresinin dört bir köşesini rahatlatacak. Özellikle köyler ve yaylalarda yaşanan elektrikle ilgili sıkıntılar da yeni yatırımlar ile artık ortadan kalkacak. Antalyalılar artık arıza kaynaklı elektrik kesintilerini de unutacak.

KABLOLAR YER ALTINA İNİYOR

Bir müjde de şehir merkezleri ve turizm bölgelerine geliyor. Yeni dönemde bu bölgelerdeki havai hatlar yer altına alınacak. Böylece hem görüntü kirliliği son bulacak hem de şehir çok daha modern bir elektrik şebekesine kavuşmuş olacak. 

AKILLI ELEKTRİK ŞEBEKESİ ALTYAPISI GELİYOR

4 kat atan yatırımlar, yüksek teknolojiyi de beraberinde getirecek. Antalya ''Akıllı Elektrik Şebekesi Altyapısı'' ile donatılacak. Böylece kesintiler ve çalışmalar çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak. Akıllı Şebekeleri kapasite artırımı, yenileme ve iyileştirme çalışmaları, yeni trafo merkezleri yapımı gibi projeler de takip edecek.

ÇAVUŞOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Milletvekili adayları 1 Kasım seçimleri öncesinde Antalya'nın elektrik ihtiyacı ile ilgili sıkıntıların farkında olduklarını söylemiş ve bu sorunların çözüleceğini sözünü sıklıkla tekrar etmişlerdi. Çavuşoğlu ve yeni seçilen vekillerin bu sözü böylece, seçimlerin üzerinden daha 2 hafta geçmeden gerçekleşmiş oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladıkları projelerin arkasında olduklarını ve gerek ulusal bazda gerekse Antalya özelinde verdikleri sözleri birer birer gerçekleştireceklerini söyledi.

BURDUR VE ISPARTA DA YARARLANACAK

Yıllık 370 milyon TL'lik bütçe ile sadece Antalya değil Isparta ve Burdur da dev elektrik yatırımlarından yararlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 10:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83