MUZ FİYATLARININ DÜŞMESİ BİRLİĞİ HAREKETE GEÇİRDİ

Muz fiyatlarının 2,5 TL’den 1,7 TL’ye düşmesinin ardından Alanya Muz Üreticileri Birliği harekete geçti. Alanya Muz Üreticileri Birliği yönetimi Hüseyin Güney başkanlığında toplanarak gelişmeleri değerlendirdi.

MUZ FİYATLARININ DÜŞMESİ BİRLİĞİ HAREKETE GEÇİRDİ
Toplantının ana gündemi ise, muz fiyatlarının düşmesinin nedenleri ve yapılması gereken çalışmalardı..
Öte yandan  son günlerde kamuoyunda 200 bin koli ithal muzun Türkiye’ye geldiği, bunun az bir kısmının Suriye’ye transit olarak geçirildiği kalan kısmının ise iç piyasaya verildiği, gümrükten geçtikten sonra kolisinin en az  75 TL olması gereken ithal muzun kolisinin 55 TL’den satıldığı bununda 15 gün öncesine kadar 2,5 TL olan yerli muzun fiyatını 1,7 TL’ye   düşürdüğü yönündeki iddialar Alanya Muz Üreticileri Birliği tarafından değerlendirilen en önemli konu oldu. 
Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney,  “ bu iddiaları biz de duyduk. Konuyu yönetim kurulumuzla birlikte değerlendirdik. Anamur ve Gazipaşa’daki muz üreticileriyle görüşerek durum değerlendirmesi yapıyoruz. Sorunu net bir bilgiye dayandırdıktan sonra bölgedeki muz üreticileriyle ortak hareket ederek konuyu Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Çavuşoğlu nezdinde ilgili kurumlara ileteceğiz. Öte yandan son bir yıl içinde Alanya’da çok sayıda kişi örtü altı muz yetiştiriciliği ile ilgili yaklaşık bin dönüm alana yatırım yaptı; kredi aldı. Tam hasat döneminde fiyatların maliyet düzeyine düşmesi herkesin zarar edeceği anlamına geliyor. Bu konunun çözümü için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83