BÜYÜKŞEHİR’DEN ALANYA’YA OTOMASYONLU SULAMA SİSTEMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da sorumluluk alanı içinde bulunan yeşil alan ve refüjlerin sulamasını otomasyonlu sisteme dönüştürüyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALANYA’YA OTOMASYONLU SULAMA SİSTEMİ
Bilgisayar destekli sistemle su kaybının önüne geçilirken, maliyet de düşüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Park ve Bahçeler Hizmet Birimi, Alanya’da bir ilk olan sistemin ilçe merkezini boydan boya geçen 25 metrelik yola kurulması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hacet ve Hal Kavşakları’nda bulunan sisteme su sağlayacak iki kuyunun elektrik panoları ve boru bağlantıları yapılıyor. Öte yandan Oba Çayı ile Tosmur Kavşağı arasındaki sahil yolunda da otomasyonlu sulama sistemine geçiliyor. Hedef 2015’in sonuna kadar Alanya’da Büyükşehir’in sorumluluğunda olan yerlerde tankerle sulamadan, otomasyonlu sulama sistemine geçmek.

MALİYET DÜŞÜYOR VERİM ARTIYOR

Yapılacak sistemle daha az iş gücü ve maliyetlerin azalmasını sağladığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Bilgisayar destekli otomasyon sulama sisteminde kullanılan boruların ömrü 50 yıl. Kaliteli malzemelerle oluşturulan sistemle motorlar daha az çalıştırılıyor. Kaçak su olmuyor, bitkiler kökünden sistemli ve düzenli olarak sulanabiliyor. Bu da yeşil alanların daha güzel görünmesinin yanı sıra daha az iş gücü kullanılması ve maliyetlerin düşmesine imkan sağlıyor. Turizm kenti olan Alanya’nın görünen yüzü olan bu önemli caddelerde alt yapı sorunlarını tek tek çözüyoruz. Önümüzdeki yaz sezonunda bu cadde üzerindeki yeşil alanlar çok daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83