TURİZM VE SAĞLIK BİRLEŞECEK ALANYA'YA TURİST YAĞACAK

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği yöneticileri sağlık amaçlı seyahat eden 20 milyon turistten pay alabilmek için bir toplantı yaptı.

TURİZM VE SAĞLIK BİRLEŞECEK ALANYA'YA TURİST YAĞACAK
Alanya Sağlık Turizmi Derneği Yöneticileri Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Tevfik Yazan, Alaattin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Ali Rıza Aktaş, Başhekim Yardımcısı Dr.Okan Badıllıoğlu, Dr.Mustafa Yağlıcı, Dr.Erkan Karadağ, Sağlık Turizmi Uzmanı Ahmet Girgin ve Selahattin Ay ile birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili başkanlığında toplanan ALTİD Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ettiler. Yapılacak sağlık turizmi işbirliği için önemli adımların atıldığı toplantıda şu konular görüşüldü:

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN 20 MİLYON SEYAHAT

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) 2015 yılsonu itibariyle sağlık amaçlı seyahat eden kişi sayısının 20 milyona ulaşacağını belirtiyor. Termal, medikal, yaşlı ve engelli başlıkları altında oluşan sağlık turizminin uygulanması durumunda gelir düzeyi yüksek turistler ile turizmin 12 aya yayılması sağlanacak ve döviz girdisi arttırılacak.

SAĞLIK TURİZMİ 10’UNCU KALKINMA PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti 10’uncu Kalkınma Planı’na dahil edilen sağlık turizmini geliştirilme programı (1.17) ile termal turizmde 100 bin yatak kapasitesinin oluşturulması, 1 milyon 500 bin (600 bin tedavi amaçlı) yabancı termal turiste ulaşılması, 3 milyar dolar gelir elde edilmesi, medikal turizmde dünyanın ilk 5 destinasyonu içerisinde olunması, 750 bin medikal yabancı hastanın tedavi edilmesi, 5,6 milyar dolar gelir elde edilmesi, ileri yaş turizminde 10 bin yatak kapasitesi oluşturulması ve 150 bin yabancı turistin ülkemizi ziyareti hedefleniyor.
ALANYA DEVLET HASTANESİ’NDE 13 BİN TURİST TEDAVİ OLDU

Güven ortamının oluştuğu Alanya’da turistlerin memnuniyet oranı oldukça yüksek. Tüm seyahat ve sağlık sigortalarıyla çalışan ve dört dilde hizmet veren Alanya Devlet Hastanesi turizm sağlığı alanında yılda 13 bin turiste hizmet sunuyor. Yeni yapılacak olan hastanenin hizmete girmesiyle bu oranın yüzde 300 civarında artacağı öngörülüyor.

YERLEŞİK YABANCILAR ALANYA İÇİN AVANTAJ

Alanya’da 3 özel hastane, 1 göz merkezi, 5 özel poliklinik, 1 tıp merkezi, 1 özel ağız ve diş sağlığı merkezi, 25 muayenehane, 19 ağız ve diş sağlığı polikliniği, 47 diş muayenehanesi ve 1 devlet hastanesi hizmet veriyor. Kaliteli sağlık hizmetlerinin yanı sıra coğrafi konum, Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) ile kolay ulaşım, kısa bekleme süresi, yetişmiş iş gücü ve yerleşik yabancı oranının yüksek olması sağlık turizminin yapılabilmesi ve sürdürülebilmesi anlamında Alanya için önemli avantaj sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 16:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83