GÖREVDEN ALINAN REKTÖRDEN AÇIKLAMA VAR

YÖK tarafından görevden alınan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, dün gece yazılı bir açıklama yaptı.

GÖREVDEN ALINAN REKTÖRDEN AÇIKLAMA VAR

 Açıklama aynen şöyle:

banner111
 
"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 12.11.2015 tarihli toplantısında hakkımda ihtiyati tedbir niteliğinde 3 ay süre ile görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. Bu karar hakkında yapılan isnatların değerlendirilmesi, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için tedbiren alınmış bir karardır.

Alınmış olan kararı saygı ile karşılıyorum.

Soruşturma evresinde hakkımda yapılan isnatların gerçekler ile örtüşmediği anlaşılacaktır.
Yasal olmayan yollarla hazırlanmış basına yansıyan hoş olmayan görüntüler sebebiyle gerçekler ile örtüşmeyen birtakım mesnetsiz isnatlarla karşılaşmış bulunmaktayım.
Görüntülerle ilgili, yasal yollara başvurarak şikayet haklarımı kullandım.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türk Ceza Kanunu hükümleri, savcılık soruşturmasının gizli olması, soruşturmanın selameti ve görülmekte olan davalar hakkında beyanda bulunulmasını yasakladığı için hakkımda yapılan gerçek dışı isnatlar ile ilgili olarak daha fazla açıklayıcı beyanda bulunmam hukuken mümkün değildir.

YÖK soruşturması neticesinde gerçekler anlaşılarak haklılığımız ortaya çıkacaktır.
Yaptığım şikayet neticesi açılan savcılık soruşturması sonlandığında bağımsız Türk yargısı en doğru, en adil kararı verecektir. Buna inancım tamdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe"

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 08:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83