EXPO 2016'DAN ENGELSİZ YAŞAM ALANI

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda engelli bireylerin de unutulmadığını söyledi. Danışman, EXPO 2016 alanının engelli bireylerin rahatça hareket edebileceği şekilde tasarlandığını belirtti.

EXPO 2016'DAN ENGELSİZ YAŞAM ALANI

Antalya’da yayın yapan bir televizyon programına konuk olan ve soruları yanıtlayan EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yürütülen inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. EXPO 2016’nın Türkiye için bir prestij projesi olduğuna değinen Danışman, “Çiçek ve Çocuk” temasıyla düzenlenecek Türkiye’nin ilk EXPO’sunda verilecek mesajların dünya barışına da önemli bir katkı sağlayacağına değindi.

“TEMEL DÜŞÜNCE KALICI BİR MİRAS BIRAKMAK”
EXPO 2016 Antalya’nın ticari boyutu ikinci planda tuttuğuna değinen Genel Sekreter Yardımcısı Danışman, asıl düşüncenin EXPO projesiyle Antalya’ya ve Türkiye’ye kalıcı olarak bir miras bırakmak olduğunun altını çizdi. Danışman konuşmasını şöyle sürdürdü:
“EXPO 2016 Türkiye için siyaset üstü bir organizasyon. Biz Aksu’da bulunan sergi alanımızda Türk mucizesini nasıl başarabiliriz diye araştırdık ve ortaya bu proje çıktı. Ortaya çıkan proje hepimizi mutlu etti. Alanı 1 günde gezmek yeterli olmayacak. Biz ziyaretçilerin 3 gün, 4 gün bu alana gelerek sıkılmadan, keyifle vakit geçirebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bilet fiyatlarını belirlerken de bunu göz önüne aldık.”

“ENGELSİZ BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURDUK”
EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nın engelsiz bir yaşam alanı olacağını da vurgulayan Danışman, Akdeniz Üniversitesi Danışmanlığında yürütülen çalışma kapsamında alanın yürüyüş yollarından, tuvaletlerine kadar her anlamda engelsiz olacağını dile getirdi. Danışman engelli bireylerin de bu alanda keyifle ve engellere takılmadan vakit geçirebileceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 11:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83