'DÜNYA'NIN GÖZÜ ANTALYA'DA OLACAK'

Dünya ekonomisine yön veren 20 ülkenin liderleri, Türkiye’nin dönem başkanlığında 15-16 Kasım tarihleri arasında Antalya’da olacak.

'DÜNYA'NIN GÖZÜ ANTALYA'DA OLACAK'

 Antalya, dünya ekonomisine yön veren 20 ülkenin liderini ağırlayacak. G20’ye üye ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, İngiltere, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Avrupa Birliği ve Suudi Arabistan’ın devlet başkanları 2 gün boyunca Belek’te yapılacak toplantılarla, küresel ekonomi, istihdam, yatırımlar, terörizm ve mülteci sorunu gibi konular ele alınacak. 

banner111
G20 liderlerinin Antalya’da ağırlanmasının büyük bir şans olduğunu belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “13 yıl önce krizlerle boğuşan bir Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayarak, dünyada önemli bir güç haline gelmiş ve bölge coğrafyasında rol model ülke olarak bugün G20’ye ev sahipliği yapmaktadır” dedi. 

G20 ülkelerinin dünya ticaretinin yüzde 80'ini, dünya ekonomisinin ise yüzde 90'ını temsil ettiğini belirten Sümer, “Bu büyük zirvenin 1 Kasım seçimlerinin hemen  ardından gerçekleşecek olması bizim için  ayrı bir önem taşıyor. 1 Kasım’da halkımız, 13 yıldır olduğu gibi istikrar ve büyümeyi tercih ederek partimizi yeniden tek başına iktidara taşımıştır. G20 zirvesi 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girme hedeflerimizi, reformlarımızı tüm dünyaya anlatabilmemiz için önemli bir platform olacaktır” diye konuştu. 

G20’nin dünyada yaşanan sorunların konuşulacağı bir toplantı olmasının yanı sıra ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı açısında da büyük bir şans olacağını ifade eden Sümer, “Bu organizasyonu takip etmek için dünyanın dört bir yanından 2500’ün üzerinde gazeteci Antalya’da olacak. Dünya, iki gün boyunca ülkemizi ve şehrimizi, bu toplantılarda alınacak kararları konuşacak” şeklinde konuştu. 
 
Türkiye ve Antalya’nın bu büyük organizasyon için tüm hazırlıkları yaptığını ifade eden Sümer, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz aylarda NATO Dışişleri Bakanları toplantısı şehrimizde gerçekleşmişti. Şimdi dünya liderlerini ağırlıyoruz. Önümüzdeki yıl yine büyük bir organizasyon EXPO 2016 Antalya’ya ev sahipliği yapacağız. Artık Antalya, dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir şehir oldu. Seçim beyannamemizde yer alan havalimanı, hızlı tren, kurvaziyer liman gibi yeni yatırımlarla artık Antalya, dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olacak” 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83