“KUYUMCULUK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ AYDINLIK”

Kuyumcular, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Kuyumcular, Sarraflar, Gümüşçüler, Saatçiler ve Değerli Taşlar Esnaf Birliği Derneği işbirliği ile gerçekleşen toplantıda bir araya geldi.

“KUYUMCULUK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ AYDINLIK”
Küçük Şelale Melas Restaurant’ta düzenlenen toplantıda, kuyumculuk sektörünün sorunları ele alındı. 
Toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Kuyumcular, Sarraflar, Gümüşçüler, Saatçılar ve Değerli Taşlar Esnaf Birliği Derneği Başkanı ve MATSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ergen, MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, MATSO 5. Meslek Komitesi Başkanı Ertan Akgün ve Komite Üyeleri, Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Varol Astarcıoğlu ve Kuyumcular katıldı.
Toplantıda konuşan Manavgat Kuyumcular, Sarraflar, Gümüşçüler, Saatçiler ve Değerli Taşlar Esnaf Birliği Derneği Başkanı Mehmet Ergen, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Aynı gemideyiz. Sorunlar bizim sorunlarımız. Birlikte düşünüp birlikte çözeceğiz. Haksız rekabetin önüne geçmeliyiz. Bir birimizi yok etmemeliyiz. Dayanışma ve iletişim halinde olacağız. Sektörü daha güçlü kılmak için mücadele edeceğiz. Sizlerin de desteğine ihtiyacımız var” dedi. Ergen konuşmasında mesleki etik kurallarına ve hanutçuluğun verdiği zararlara da dikkat çekti.

“BÖLGEMİZ EKONOMİSİ VE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Her zaman sektörün yanında destekleyici öğe olarak bulunacaklarını ifade eden MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, “Bölgemiz ekonomisi ve tanıtımı konusunda önemli bir sektör. Bu nedenle sektördeki gelişmelere, sektörün sorunlarına duyarsız kalamayız. Bize düşen bir görev varsa, yerine getirmeye hazırız. Sektörün, ürünleri gibi ışıl ışıl parlayan ve göz kamaştıran olmasını istiyoruz. Sarraflar, şehrin emin kişileridir. Bu değerimizi kaybetmemeliyiz. Sektörün itibari ve istikbali için bu noktada da duyarlı olmalıyız. Ticaret hayatının ışıltılı sektörü daima canlı kalmalı. Sektör can çekişiyor. MATSO olarak üyelerin ve ticaretin önünü açacak faaliyetler yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

“SEKTÖRDEKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek için İtalya’da düzenlenen VICENZAORO 2014 Kış, Uluslararası Mücevher ve Kuyumculuk Fuarı’na katıldıklarını kaydeden Boztaş, sektörün geleceği için fuarlara iştirakin önemine dikkat çekti. Boztaş, “Fuarlara katılmak için talep gelirse bu konuda yardımcı oluruz. Oda olarak mesleki eğitime önem veriyoruz. Satış ve pazarlama teknikleri, müşteri ilişkileri, mücevher danışmanlığı, temel pırlanta, birinci tip satış, pırlanta uzmanlık eğitimleri düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar da söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Toplantıda ayrıca sektörün sorunlarının tespiti için katılımcılara anket uygulandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83