DÜN GECE ALANYA'DA NELER YAŞANDI?

Alanya'da Ülkü Ocağı tarafından dün gece düzenlenen teröre tepki eylemi sırasında çok sayıda iş yeri yakıldı, evler ve araçlar ateşe verildi. Olaylarda 2 kişi yaralanırken, biber gazından etkilenen onlarca kişi hastanede tedavi altına alındı. Bazı göstericiler ise gözaltına alındı.

DÜN GECE ALANYA'DA NELER YAŞANDI?
Türkiye çapında eş zamanlı olarak düzenlenen "Teröre Tepki Yürüyüşü" Alanya'da da olaylara sahne oldu. Polis gözetiminde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında olaylar çıktı. HDP İlçe Teşkilatı binası ve bir çok iş yeri ateşe verildi, evler ve araçlara molotoflar atıldı. Olaylar gece geç saatlere kadar sürerken, silah ve bıçakla yaralamalar oldu. Biber gazından etkilenen onlarca kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altın alındı.

3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Dün akşam saat 19.00 sıralarında polis eşliğinde Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, sonradan gruba katılanlarla birlikte 3 bin kişiye ulaştı. Dev Türk bayrakları eşliğinde yürüyen grup Kızıl Kule önünden "Kahrolsun PKK ", "Şehitler ölmez vatan bölünmez " sloganları atarak ilerlemeye devam etti. İskele Caddesi üzerinde ise gruptan kopmalar yaşandı.

ŞEHİT YAKINLARI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Alanyalı şehitler Abdullah Ümit Sercan'ın babası ve İbrahim Halil Aksoy'un yakınları da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe bütün disko ve barlardan şarkılar eşliğinde destek verilirken, destek vermeyen eğlence yerlerine vatandaşlar taş ve şişe atarak tepki gösterdi. Bazı gruplar yürüyüşe destek vermeyen ve bayrak asmayan otel ve iş yerlerine saldırdı.

DİSKOLAR TAŞLANDI

Gruptan ayrılan bazı kişiler bir diskodan kendilerine zafer işareti yapıldığını ileri sürerek, yoldan söktükleri kaldırım taşlarını diskoya atarak tepki gösterdi. Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka'nın megafonla uyardığı grup buradan ayrıldı ve yürüyüşün sonlandırılacağı başlangıç noktası olan Atatürk Anıtı'na doğru harekete geçti. Ancak burada tekrar toplanan grup, HDP İlçe Teşkilatı binasına yöneldi.

HDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Grupta bulunan bazı kişiler HDP binası yanında bulunan ve yine HDP'lilere ait restoranın camlarını kırdı ve ateşe verdi. Kısa sürede alevler HDP İlçe Teşkilatı'nın olduğu binaya da sıçradı. Polis ekipleri olaylara biber gazı ile müdahale ederken, olay yerine takviye olarak TOMA gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırıldı.

OLAYLAR DİNMEDİ

Gruptakilerin sayısı her geçen dakika arttı ve bir çok iş yeri, araç ve ev ateşe verildi. Çimen Otel Sokağı'nda ateşe verilen bir evden göstericilerin üzerine pompalı tüfekle ateş açıldı. Yanan evde mahsur kalanlar, polis ve itfaiyenin yardımı sonucu kurtarıldı. Aynı dakikalarda Mahmutlar Mahallesi'nde de silah sesleri duyuldu. İş yerlerinin molotoflarla ateşe verildiği mahallede bir kişi vücuduna isabet eden kurşunla yaralandı.

İTFAİYE YANGINLARA MÜDAHALEDE ZORLANDI

Olaylar sırasında bir çok ayrı noktada çıkan yangınlara Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahale etmek istedi. Ancak gruplar yangınlara matadorbet giden itfaiye araçlarını durdurarak anahtarlarını aldı ve müdahale etmelerini engelledi. İtfaiye araçlarında bulunan sular ise caddeye döküldü. Gece saatlerinde ise Antalya'dan istenen takviye Çevik Kuvvet ekipleri ilçeye giriş yaptı. Polis müdahalesini ilerleyen saatlerde sertleştirdi ve gruplar dağıtıldı.

MAHMUTLAR KARIŞTI

Alanya'da süren olaylar beldelere de sıçradı. Alanya'nın en büyük mahallelerinden Mahmutlar'da kalabalık gruplar çeşitli iş yerlerini yakmaya başladı. Grupların toplamda bin kişi civarında kişiden oluştuğu bildirilirken, jandarma ekipleri biber gazı ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Grupların yakmak için başka iş yerlerine yöneldi.Yaşanan olaylarda 15 iş yerinin zarar gördüğü öğrenildi.

YANAN İŞ YERLERİ TEMİZLENİYOR
Sabah erken saatlerde iş yerlerine gelen vatandaşlar, temizlik çalışmalarına başladı. Polis ise yakılan iş yerleri çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yakılan son model iki cip ise sahipleri tarafından sanayiye çekildi

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 12:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83