DÜN GECENİN BİLANÇOSU: 32 GÖZALTI

Antalya Valisi Muammer Türker, dün gece Antalya merkez ve bazı ilçelerde terör olaylarını protesto yürüyüşlerinde olaylara karışan 32 kişinin gözaltına alındığını söyleyerek, "Terör örgütleri öldürdüğüne değil, öldürmediğine mesaj verme derdindedir" dedi.

DÜN GECENİN BİLANÇOSU: 32 GÖZALTI
Antalya Valisi Muammer Türker Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile birlikte katıldığı Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın cenaze töreninin ardından Manavgat Kaymakamlığına gelerek yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Manavgat Kaymakamlığı'ndan çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Türker, Manavgat’ta şehit haberleri sonrası istenmeyen olaylar yaşandığına dikkat çekerek “Yaşanan olaylar normal olarak karşılayabileceğimiz olaylar değil. Terör örgütleri bildiğiniz gibi öldürdüklerinden ziyade öldürmediklerine mesaj verme derdindedir ve insanları belirli bir şekilde davranmaya iten bir hareket tarzı beklerler. Burada da maalesef bizler binlerce yıllık kardeşliğimize zarar verecek şeyler oluyor. Yani biz doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bir milletiz bir bütünüz. Eğer buna zarar verecek davranışlara girilirse, örgütün en fazla istediği ekmeğine yağ süreceği şeyi gerçekleştirmiş oluruz. Ben bütün vatandaşlarımızı sağ duyuya davet ediyorum. Burası Antalya, Manavgat, Side, Alanya Türkiye ve dünyanın en güzel yerleri. Bu güzelliğe zarar vermememiz gerekiyor. Binlerce milyonlarca insan bu güzelliği görmek yaşamak için geliyor buraya. Hem Türk vatandaşlarından hem de yabancılardan onlarında huzurunu kaçırmamamız gerekiyor" dedi.


Bu milletin güzelliğine birliğine bütünlüğüne zarar verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Türker, "Hiçbir siyasi yapı şehitlerimizin hatırasından daha önemli olamaz. Biz şehitlerimizin de hatırası için vatanın milletin bölünmez bütünlüğü için gösterilen hassasiyetleri saygıyla karşılarız. Vatandaşlarımızın bayrağına şehitlerine sahip çıkma arzusunu saygıyla karşılarız en fazla da biz destek veririz buna. Ama bu iş yıkıp yakmaya özellikle de bu konuyla alakası olmayan üçüncü şahıslara yönelirse o zaman bizim milli birlik ve bütünlüğümüz zarar görür ve bundan en fazla da terör örgütleri kazançlı çıkar" diye konuştu.
Yaşanan olaylardan dolayı Manavgat bölgesinden 22 gözaltı olduğunu açıklayan Vali Türker, Alanya’da ise 10 kişinin yaşanan olaylar sebebiyle gözaltına alındığını söyledi. Çolaklı'da Mehmet Acar isimli gencin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Türker, "Orada da olayın faili olduğunu düşündüğümüz 4 kişi var sorguları devam ediyor, bununla ilgili bir yorum yapmayalım. Ancak bu olaylardan siyasi bir sonuç çıkarıp bunu bir çatışmaya çekmek isteyenlerin de yine ekmeğine yağ sürmememiz lazım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 14:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83