ENGELLİ DOSTU ALANYA

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katıldı.

ENGELLİ DOSTU ALANYA
Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven tarafından anıta çelenk konularak başlanıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik yaptı. Çelik konuşmasında, ”Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Bu amaçla engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umuduyla tüm engellilerin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü” kutlar, sağlıklı günler dilerim” dedi.
Daha sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında, Engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bütün gayretler ile çalıştıklarını söyledi. Başkan Yücel, Oba Mahallesindeki engelsiz yaşam merkezinin yapılması ile de engellilerin ihtiyaçlarını karşılanacağını belirtti.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise, “Bugün burada Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Sadece bugün değil her gün engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırarak kucaklaşıyoruz ve bir aradayız. Alanya’mız sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da engelli dostu bir kenttir. Engellilere hizmette yardım yapmak değil, kendileri yaşayabilir, hayatlarını idame ettirebilir bir şekilde düzenlemeleri sağlamak hepimizin görevidir. Alanya böyle bir kenttir. Bu vesile ile engelliler için eşsiz bir eğitim kurumu kazandıran Zamanoğlu ailesine teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Kaymakam Tanrıseven’in konuşmasının ardından kortej eşliğinde İskele’deki Şelale Meydanı’na kadar yüründü. Burada özel çocuklarımızın hazırlamış oldukları özel gösteriler ile etkinlikler devam etti. Bu gösterilerde müzik dinletisi, koro ve çeşitli gösteriler sergilendi. Çocukların sunduğu özel gösterileri izleyen Kaymakam Tanrıseven duygulu anlar yaşadı. Gösterilerin ardından İskele Şelale önündeki kutlama programı sona erdi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve diğer kurum amirleri ile birlikte çok sayıda öğretmen, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83