Eray Erdem, ALSMO üyeleri ile buluştu

Eray Erdem, ALSMO üyeleri ile buluştu

ALTSO Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem, seçim çalışmaları kapsamında temaslarına meslek mensupları ile devam etti. Erdem, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler ile kahvaltılı etkinlikte buluştu. 


5 Kasım’da yapılacak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Organ Seçimlerine yönelik çalışmalarını yoğun bir destekle sürdüren Turizmci Eray Erdem, Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyeleri ile bir araya geldi. Olive Garden’da gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmaya katılım ise oldukça fazlaydı. Misafirlerini ekibiyle birlikte kapıda karşılayan ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘Alanya ticari hayatının kıymetli cankurtaranları, gizli kahramanları bugün ticari hayat içinde çok büyük önem taşıyan ve önemli bir operasyonel paydaş olan siz değerli mali müşavirlerimizle bir arada olalım istedik. Kısmet olurda Alanya iş insanları 5 Kasım’da bizlere görev verirlerse sizlere çok ihtiyacımız olacak. Muhasebe ve finans yönetimi aslında şirketlerin kurumsallaşmasının olmazsa olmazıdır. Alanya iş insanları olarak bu konuda çok da başarılı değiliz maalesef, tabi burada Alanya’nın ticari hayatının tamamen turizme bağlı olmasının da etkileri var, birçok işletme yılın yarısı faaliyetlerini durdurmak zorunda, ama yine de başarılamaz değil. Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odamız ülke çapında ilçeler bazında kurulmuş ilk mali müşavirler odası. 600’den fazla meslek mensubu üyesi olduğunu biliyorum. Buda Alanya’nın ekonomik büyüklüğünü ve gerçeğini gözler önüne seriyor. Özelikle siz değerli meslek mensupları pandemi döneminde çok fedakârlık yaptınız, sağlık çalışanlarından sonra sokağa çıkma yasaklarında muaf olan meslek grubu sizlersiniz. Çalışmanız özveriniz için teşekkür ediyorum.” dedi. 


“İŞBİRLİĞİNE AÇIK BİR YAPI OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ”

ALTSO Başkanı olması durumdan ALSMO ile koordineli hareket edeceğinin altını çizen ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem, “ALTSO üyeleri ve mali müşavirler birlikte işbirliği halinde çalışan iki güzide topluluk. Bir çok iş insanının ailesinin bilmediği ticari sırlarını sizler bilirsiniz. Bu birlikteliğin, daha ileri taşınması, işbirliğinin artırılması, hem iş dünyası hem de mali müşavirler için faydalı olması için sizlerle her türlü işbirliğine açık bir yapı oluşturmayı planlıyoruz. Zaman zaman muhasebe konusunda, üyelerimiz, hepimiz ara eleman sorunu yaşıyoruz, bir işletmenin muhasebe biriminde herhangi bir sıkıntı yaşandığında işletmeden sonra ilk olarak sizlere, hatta bazen de işletmeden bile sizlere yansıdığının farkındayız.  O yüzden Oda imkanlarının, eğitim olanaklarının, belki ilçemizdeki 2 adet üniversitenin de katkısı ile hem iş dünyası hem sizler için, ara eleman yetiştirilmesi konusunda, faydalı olacağına inandığımız çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Oda bünyesinde yaşanan yoğunluğun azaltılması için,  ilave personel ve etkin çalışan bir randevu sistemine geçilmesi, odadaki işlemlerin gerçekleşme sürelerinin kısalması için gerekli çalışmalar yapacağız. Odanız tarafından yapılacak, her türlü eğitim, kültürel faaliyetler gibi etkinlikleriniz için, odamız imkanları ölçüsünde her türlü katkıyı sunacağımızın sözünü veriyoruz.” İfadelerini kullandı. 

banner111


“OLMAZSA OLMAZ PROJEMİZ ORTAK AKIL”

ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem konuşmasının son kısmında ise “İş hayatında bir şey hatalı olursa bunları nasıl çözeceğiz demek daha doğrudur. Onun için de bizim olmazsa olmaz projemiz kitapçımızda da yazdığım gibi ‘Ortak Akıl’ projemiz çünkü ‘Ortak Akıl’ dünde lazımdı bugün de lazım yarın da lazım olacak. Neden lazım olacak çünkü iş hayatında sürekli çözülmesi gereken yeni projeler yeni sorunlarla karşılaşılacak. Eğer ‘Ortak Akıl’ projesini uygulamazsak sorunu çözmek adına yetersiz kalırız. Alanya’nın ‘Ortak Akıl’ı’ en başta inanın sizlersiniz. İş insanları maalesef sizleri günün her saatinde arayıp sorup işinizle ilgili çok fazla fikir alışverişi yapamıyor ama ne zaman ki bir durum oluyor, ihtar oluyor. Aklımıza ilk gelen sizlersiniz. Bu ortak aklın Mihenk taşlarındansınız bu işin diğer ortak paydaları bu şehri yöneten insanlarımız STK başkanlarımız ilçe başkanlarımız. Dolayısıyla biz bu görevi devralırsak hiçbir zaman ortak akıldan uzaklaşmayacağıma söz veriyorum. Alanya sizlerin de bildiği üzere Türkiye’de 40 küsür ilden daha fazla katma değer vergisi veren bir şehirdir sizlerden benim ricam ve istirhamım iş insanlarımıza bu konuda öğretmenlik yapın ne kadar yaptığınız işin maddi karşılığı olsa da manevi karşılığı verilemez. Ben de kendi muhasebecilerime bana öğretin diyorum. O yüzden Alanya’nın gelişmesinde Alanya’nın ticaretinde en büyük role sahip insanlardan, meslek gruplarından birileri sizlersiniz bu yüzden sizlere çok teşekkür etmek istiyorum.”  diye konuştu. Toplantı sonrasında Eray Erdem ve ALSMO üyeleri toplu fotoğraf çekimi yaptırdı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83