EŞGİLİK EĞLENCEYE HAZIR

Alanya Belediyesi, Şubat Celp Dönemi asker adayları için bugün saat 10:30- 14:00 arasında uğurlama töreni düzenleyecek.

EŞGİLİK EĞLENCEYE HAZIR

Alanya’dan en çok askerin silah altına alınacağı bu dönem için bugün saat 10.30-14.00 arasında, Alanya Belediyesi Eşgilik Düğün Salonu’nda tüm asker adaylarının ve ailelerinin katılacağı, "Kına Yakma ve Asker Uğurlama” töreni düzenlenecek.

banner111
Törenle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, asker kınasının yıllardır kültürümüzde yaşatılan bir gelenek olduğunu söyledi.

“Biz de bu yıl şehrimizden askere gidecek 1996 tertip asker adaylarına belediye olarak toplu kına yakma ve asker uğurlama töreni düzenleyeceğiz” diyen Yücel,  törende yapılacak konuşmalar ve etkinliklerle asker adaylarının “Mehmetçik” olma duygusunu aileleriyle birlikte tadacaklarını belirtti. 

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “Asker Uğurlama ve Kına Töreni”, bugün saat 10.30-14.00 arasında Alanya Belediyesi Eşgilik Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Törene askerler ve ailelerinin yanı sıra Alanya protokolü de davetli.
 Yapılacak törende; askerliğin anlamı ve  önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak, asker andı okunacak, mehter gösterileri, kına yakma merasimi ve öğle yemeği ikram edilecek.
Askerlik Şubesi’nden alınan bilgiye göre, 2016 yılının ilk 6 ayında 500 den fazla yükümlünün Şubat-Mart 2016 tarihlerinde kışlalarına celp edeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 10:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83