Gaye Coşkun: “Kadın olmaktan korkmuyorum!”

Alanya Doğa Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel yaptığı 'İş Yaşamında Kadın Olmak' konulu seminere Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı, Gazeteci Gaye Coşkun'u konuk etti. Coşkun, “İş hayatında kadın olmak zor ama gerçekleri savunurken kadın olmaktan korkmuyorum” dedi.

 Alanya Doğa Koleji tarafından 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Günü’ne özel düzenlenen ‘İş Yaşamında Kadın Olmak’ adlı seminere tecrübeli gazeteci Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun konuşmacı olarak katıldı.  Her meslekte olduğu gibi gazetecilikte de kadın olarak zor anlar yaşadığını belirten AGC Başkanı Coşkun '' İş Yaşamında kadın olarak aşağı yukarı bütün kadınların yaşadığı sorunları yaşıyorum fakat gazetecilik mesleğinin diğer mesleklerden bir farkı var. Eğer gazeteciyseniz bütün keyiflerinizi her an bırakabilmek zorundasınız. Ya da yaşam tarzınızı önce iş olarak tanımlamaya hazırsanız gazeteci oluyorsunuz” dedi.

“İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK GERÇEKTEN ZOR”

İş hayatında kadın olmanın gerçekten zor olduğuna vurgu yapan Coşkun sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İş hayatında kadın olmak gerçekten zor, çünkü toplumun kadından beklediği en son şey çalışan kadın olması. Beklenen  şeylerin  başında  kadının iyi bir eş olması geliyor. Yani kahvaltı hazır olsun, çamaşır ütülensin, ev temizlensin iyi bir ev kadını böyle olunur algısı var. Kadınsanız eğer hem iyi bir eş, hem iyi bir anne, hem de iyi bir kız evlat olmanız bekleniyor. Çünkü toplumun kız evlatlarına yüklediği başka bir durum da şu ‘Kız evlat,  öz evlat’ bu şu demek küçük yaştan beri kadınlara ‘ biz sana bakıp büyütüyoruz gelecekte sen bize bakacaksın’ deniyor.  Erkeklerden bir beklenti yok dolayısıyla iyi bir kız evlat olmak rolüyle yetişiyoruz tüm bunları sağladıktan sonra, son olarak çalışan başarılı kadın olmamız isteniyor.  Aslında kadın erkek olarak ayırmaktan ziyade insan olarak bakmak gerekiyor ‘’ dedi. Kadın gazeteci olduğum için yaşadığım sıkıntılar oldu fakat ben kadın olarak önüme çıkan engellere takılmaktan ziyade her zaman işimi en iyi şekilde yapma mücadelesi içinde oldum ve yaptım. Zorlukları aşma noktasında kadınların kendi duruşunu sergileyebilmesi gerekiyor. Ben kadın olduğum için korkmuyorum fakat yanlış haber yapmaktan korkuyorum. Bir haberi yanlış yazıyorsam toplum bana tepki gösterebilir bundan korkmalıyım. Fakat  gerçekleri  savunurken sırf kadın olduğum için toplum tarafından baskı göreceksem bundan korkmuyorum”

banner111

 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83