Gazipaşa'nın hayalleri suya düştü

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'in Alanya'dan 'Nüfus' devşirme operasyonu elinde patladı. Gazipaşa'nın nüfusu 50 binin altında kaldı.

Gazipaşa'nın hayalleri suya düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nüfus verilerini açıkladı. Buna göre nüfusunu 50 binin üzerine çıkartmak için Alanya'da ikamet eden Gazipaşalıların nüfusunu aktarma operasyonu tutmadı. Nüfus verilerine göre Gazipaşa'da 2016'da 49 bin 207 kişi yaşarken bu sayı 2017 sonu itibariyle ise 49 bin 555 olarak kayıtlara geçmesi ise Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'in 50 bin nüfus oluşturma planını suya düşürdü. Nüfus 50 nin geçseydi Gazipaşa Belediye Meclis Üye sayısı artacak ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Gazipaşa daha çok meclis üyesi ile temsil edilcekti. 

ÇELİK 'BAŞARDIK' DEMİŞTİ

Çelik daha önce Gazipaşa'nın nüfusunu 50 binin üzerine çıkarmak için Alanya'da toplantı yaparak adres kayıtlarını taşıma çağrısı yapmıştı. Çağrının ardın sosyal medya hesabından ise  "Gazipaşamız birlik ve beraberlik içinde bir hedefine daha ulaştı. Kısa bir süre önce duyurmamıza rağmen kenetlenen ve duyarlılık gösteren siz değerli Gazipaşalıların desteğiyle nüfusumuz 50 bin 392 olmuştur. Yeni nüfusumuz TUİK verilerinde yerini almıştır. Birçok yeniliklerin kapısını aralayacak olan bu gelişme ilçemize hayırlı uğurlu olsun. İlçemiz menfaatleri söz konusu olduğunda, hiçbir ayrım gözetmeksizin nasıl birlik olunacağını dosta düşmana gösteren tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik olunca çok güzel oluyoruz. Yolun açık olsun Gazipaşam..." demişti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 11:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83