'GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETLER AYAKTA KALIR'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve ÇanakkaleZaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Geçmişine sahip çıkmayan, manevi ve kültürel değerlerini koruyamayan milletler ayakta kalamazlar. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

'GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETLER AYAKTA KALIR'

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve ÇanakkaleZaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel şunları kaydetti: 

banner111
'Bugün dünyada eşi görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metrekareye yaklaşık altı bin merminin düştüğü, bir milletin tek bir yumruğa dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını yaşıyoruz.

Çanakkale’de askerlerimiz sadece düşmanla değil, açlık, yoksullukla ve salgın hastalıkla da savaşmıştır. Buna rağmen inancını ve vatan sevgisini kaybetmeyen Türk askeri, bugün tüm dünyaya örnek gösterilen bir zafere imza atmıştır. Biz bu mücadelenin sahibi ataların evlatlarıyız. Tarihi mirasımıza sahip çıkmalı, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımalıyız. Geçmişine sahip çıkmayan, tarihini koruyamayan, milletler ayakta kalamazlar.

Çanakkale Zaferi, dünyanın tanık olduğu en çetin savaşlardan biri olmasına rağmen tüm dünyaya Türk milletinin yüksek ahlak ve fazilet sahibi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.'





Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 15:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83