"Hem adaşız hem de hemşeri"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret etti.

"Hem adaşız hem de hemşeri"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal’a devlet erkanından ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri devam ediyor. Bugün de Başkan Uysal’ı hemşehrisi de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Saraçhane’deki makamında ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dedi.

Başkanlık makamında bir süre görüşen Başkan Uysal ve Bakan Çavuşoğlu çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Başkan Uysal’ın yanında olduklarını ifade etmek için ziyarette bulunduklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edip hayırlı olsun dilemeye geldik. İstanbul gibi bir şehre başkanlık yapmak kolay değil. İstanbul, aynı zamanda küresel bir şehir. Yurtdışı boyutu da çok. Kardeş şehir ilişkileri ve diğer bağlantılarıyla. O konularda da desteğimizi belirterek yanında olduğumuzu ifade ettik.”

Bakan Çavuşoğlu ziyaretlerinin kendisi için de ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Hem adaşız hem de hemşericilik var. Alanyalıyız ve çocukluk arkadaşıyız. Kendisi de bizim gurur duyduğumuz bir arkadaşımız. Bugüne kadar üstlendiği tüm görevleri, başarıyla layıkıyla yerine getirmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de yine layıkıyla en iyi şekilde yapacağına dair bir şüphemiz yok.”

Başkan Uysal da Bakan Çavuşoğlu’na nazik ziyareti için teşekkür ederek, “Sayın Bakanımızı burada misafir etmek bizim için gurur verici. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Desteklerinin her zaman arkamızda olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Uysal daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yolcu etmek için birlikte İBB’den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 15:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83