İşsiz baba 5 çocuğuyla sokakta kalacak

Antalya’nın Aksu ilçesinde iş bulamayan baba, eşi ve çocuklarıyla birlikte kirayı ödeyemedikleri için evden dışarı atılmak ile karşı karşıya kaldı.

İşsiz baba 5 çocuğuyla sokakta kalacak
Isparta’da bir meyve suyu fabrikasında bekçilik yapan 31 yaşındaki Oktay Hüyüklü, fabrikanın taşeron üzerinden özel güvenlik görevlisi almasının ardından işten çıkarıldı. Aradan geçen zamanda Isparta’da aşırı kilolarından dolayı iş bulamayan Höyüklü yanına eşi Derya Hüyüklü, çocukları 11 yaşındaki Dilara, 7 yaşındaki Tuğberk, 5 yaşındaki Rabia, 3 yaşındaki Berktuğ ve 1 yaşındaki Kerime’yi de alarak Aksu Macun Mahallesi’nde aylığını 500 TL’ye anlaştığı bir eve taşındı. Aradan geçen 2 aya rağmen iş başvurusu yaptığı yerlerden ‘hayır’ cevabı alan Höyüklü’nün hayatı adeta kabusa döndü. 1 yaşındaki çocuklarına marketten süt dahi alamayan aile, çocuklarına süt ile suyu karıştırarak vermeye başladı.

"Birkaç iş buldum ama kilolarım nedeniyle kabul etmediler"

Gizli şeker ve kalp hastası olan ve bu yüzden 115 kiloya ulaşan, aldığı kiloları veremeyen Oktay Hüyüklü, her türlü işte çalışmak için başvurduğunu fakat kilosunun hep engel olarak gösterildiğini ifade ederek kendilerine umut ışığı olacak yardım elini bekliyor. 7 yaşındaki oğullarının okul masraflarını karşılayamadıkları için arkadaşları arasında mahcup olduğunu bu nedenle okula gitmek istemediğini söyleyen baba Höyüklü çocuklarının eğitimlerin geri kalmalarından da derin üzüntü yaşadığı ifade etti. Evde ısınacak hiçbir şeylerinin olmadığını ifade eden baba, "Çocuklarım evde aç duruyor. Paramız olmadığı için pazara gidemiyoruz. 1 yaşındaki kızıma süt veremiyoruz. Süt yerine sıcak su veriyorum. Maddi imkanım olmadığı için kilolarım için doktora da gidemiyorum. Çocuklarımın okuluna gitmesini istiyorum. Birkaç yerde iş buldum ama kilolarımdan dolayı kabul etmedi. Ev sahibi çıkmamı istedi. Elektrik ve suyum kesildi" dedi.

"5 çocuğum ile çalışamıyorum"

Eşinin işsizliğinin yanı sıra 5 çocuğa yokluk içinde bakmak zorunda kalan anne Derya Hüyüklü ise kış günü evden çıkartılmaları halinde çocuklarla sokakta nereye gidebilecekleri endişesini taşıdıklarını söyledi. Çok zor durumda olduklarını ifade eden anne Derya Höyüklü, "Ben kendim çalışmak için iş baktım. Fazla mesai yapmamı istediler. Ben de evde çocuklarım olduğu için yapamadım" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 12:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83