İşte Alanya'da yeni otobüs ücretleri!

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak otobüs tarifelerine zam geldiğini duyurdu. Zamların ardından şehir içi otobüs fiyatı 1 TL artarak 4 TL oldu

İşte Alanya'da yeni otobüs ücretleri!
Alanya'da otobüs tarifeleri zamlandı. Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak yeni fiyat listesine ilişkin bilgilendirme yaptı. Başkan Bacak “Değerli arkadaşlarım ilçedeki toplu taşıma araçlarına 2 yıldan bu yana zam yapılmıyordu. Şimdi odamıza yeni fiyat tarifesi geldi.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum. Fiyat tarifeleri değişti. Şehir içi otobüsleri kartla 3 TL, nakitle 4 TL oldu. Yani 1 TL zam geldi. Yine batı bölgesindeki mahallelerde, Okurcalar 8 TL, Türkler 6.50 TL, Manavgat 11 TL, Kızılot 11 TL, İncekum 8TL, Gazipaşa 11 TL oldu. Ayrıca Demirtaş-Alanya 6 TL, Mahmutlar-Kargıcak 4 TL olarak belirlendi. Öğrenci fiyatı ise 3 TL oldu. Öğrenci şehir içinde 2.25 TL, öğretmenler 2.5 TL üzerinden fiyatlandırıldı. Bazı yerlerde 1 TL,  bazı yerlerde 1.5 TL zam geldi” şeklinde konuştu. 


65 yaş üzeri ve engelli bireylere yönelik yanlış tutum içerisinde olan şoförlere uyarılarda bulunan Başkan Bacak “Bu davranışların affı yok. Herkes işini en iyi şekilde yapacak” dedi. Öte yandan bu davranışlara maruz kalan vatandaşların Antalya BŞB’nin bizzat görevlendirdiği görevliye ulaşarak şikayetlerini iletebileceğini duyurdu ve telefon numarasını verdi.
 İhbarlarımız için BŞB ulaşım sorumlusu :0242 511 96 96

 Başkan Bacak “Şehir içerisindeki büyük otobüslerde her geçen gün odamıza gelen şikayetlerden dolayı çok büyük rahatsızlık duyuyorum. Bir değil, iki değil, üç değil. Bazen Antalya BŞB, bazen ulaşım koordinasyon merkezine şikayetler de geliyor.

 Artık sistemi değiştiriyoruz. Şehir içerisinde hizmette olan 66 tane büyük otobüs var. Bu otobüsleri süren arkadaşlarımıza, 180 tane şoföre ve araç sahiplerine sesleniyorum: Yaşlılara, engellilere ya da herhangi bir vatandaşa kötü davranılmayacak. Davranıldığı takdirde odamızı arayıp şikayet etme devrini bitireceğiz. 

Her kim olsa olsun, babamın oğlu da dahil olmak üzere, affetme devri bende bitmiştir. Bu büyük otobüslerde yolun kenarında çocuk arabalıyı gören kafasını çeviren, engelliyi görüp rampayı açmamak için arabasına almayan, yaşlılara bağıran çağıran kim olursa olsun vatandaş bu şahısları ihbar edecek. Büyükşehir ulaşım sorumlusu kişinin telefonunu veriyorum, bununla beraber çalışacağız. 

Kim hata yapıyorsa aynı gün araba yakalanıp cezai işlemler zabıtalar tarafından uygulanacak. Büyükşehir ulaşım sorumlusunun telefonu ise 0532 5531987’dir. Vatandaşlarımız bu kişiyi arayacak. Bu büyük otobüsleri süren şoförleri  disipline edeceğiz. Bunun kaçışı yok. Babamın oğlu da olsa kimseye bağırıp çağırmayacak. Herkes en güzel şekilde kendi görevini yapacak. Herkes adam gibi çalışıp hizmet edecek. Bunun dışında kesinlikle af yok. Bizden ne isteseler veriyoruz. Tarifeleri de veriyoruz, zamlarını veriyoruz. Size de adam  gibi çalışmak düşüyor” ifadelerini kullandı.

İşte yeni otobüs ulaşım ücretleri

Alanya merkez

ÖĞRENCİ:2.25 TL

ÖĞRETMEN: 2.25 TL 

OTOBÜS KARTI: 3 TL

NAKİT: 4 TL 

DEMİRTAŞ: 6 TL

GAZİPAŞA: 11 TL 

İNCEKUM: 8 TL

KIZILOT: 11 TL

MAHMUTLAR- KARGICAK: 4 TL

MANAVGAT: 11 TL

OKURCALAR: 8 TL

TÜRKLER: 6.5 TL





Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83