İŞTE ALANYA'YI KIŞKIRTAN O HESAP

Sosyal paylaşım sitelerindeki HDP'ye ait hesaplarda "Alanya'da halkımıza silahlı saldırı yapılıyor" şeklinde paylaşımlar yer alıyor

İŞTE ALANYA'YI KIŞKIRTAN O HESAP
'Alanya Halkların Demokratik Partisi HDP' adlı hesaptan üç fotoğraf paylaşıldı ve "Saldırı devam ediyor. Herkes partinin önüne gelsin. Polis destekli faşist gruplar, ara sokaklardan halka silahlarla ateş açıyor" yazıldı. Oysa, yaşanan olaylarda şu ana kadar hiç silah kullanılmadı. Olaylar sırasında sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yer alan 'Alanya Halkların Demokratik Partisi HDP' adlı hesaptan üç fotoğraf paylaşılmış ve "Saldırı devam ediyor. Herkes partinin önüne gelsin. Polis destekli faşist gruplar, ara sokaklardan halka silahlarla ateş açıyor" yazılmıştı. Ancak, yaşanan olaylarda şu ana kadar silah kullanılmadığı biliniyor. Polis, HDP binasını koruyor ancak yine sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarda polis suçlanıyor. Bazı hesaplardan "Silahları alıp gelin" gibi tehlikeli çağrıların da yapılması endişeyi arttırıyor.


GECE BOYU DEVAM ETTİLER


Aynı hesap üzerinden yapılan tahrik girişimleri gece boyu devam etti. Sürekli olarak yalan ve yanlış bilgilerle halkı kışkırtan site yöneticileri adeta bir savaş havası estiren mesajlar attılar. Hesap bir çok vatandaş tarafından şikayet edildi. Ancak site yöneticileri hız kesmeyerek gündüz de basında yer alan haberleri değiştirerek insanalrın beynini yıkama çalışmalarına devam ediyorlar.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83