'Kadına şiddet haberleri eksik olmuyor'

ADD ALanya adına Zuhal Sirkeli 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili bir bildiri yayınladı.

'Kadına şiddet haberleri eksik olmuyor'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) YÖnetim Kurulu Üyesi Zuhal Sirkeli ADD adına bir bildiri yayınladı. Sirkeli bildirisinde 8Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

banner111
İşte Sirkeli'nin kaleminden 8 Mart: 
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 17 MART 1923’de Tarsus’u ziyaretinde;

"Kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın." demiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla başlayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen devrimler kadının daha önceden elde edemediği yurttaşlık hakkını kazanmasını, Türk toplumunun yeniden yapılanmasını sağlamıştır .

1923 yılından 2017 yılına geldiğimiz de Atamız tarafından omuzlar üzerinde yükselmeye layık görülen Türk Kadınının ne yazık ki mevcut iktidar döneminde ayaklar altına alınmaya çalışıldığını görmekteyiz. Kadınların Cumhuriyetle elde ettiği tüm kazanımlar tek tek elinden alınmaya çalışılmaktadır.. Son 14 yılda Kadın emeği sömürülüyor, kadına yönelik şiddet, taciz tecavüz olaylarında rakamlar dehşet verici boyutlarda, Kadın cinayetlerinde artış son 14 yılda yüzde 1500 lere ulaştı Biz kadınlar ikinci sınıf insan yerine konulduğumuzu görüyoruz. Mevcut iktidar döneminde 5 bin 406 kadın öldürüldü, bu tam bir katliam demektir.

Kadın hakları konusunda dünyanın imrendiği ülkemiz bugün kadına şiddet haberlerinin hiç eksik olmadığı, kadının toplum ve iş hayatından dışlandığı bir ülke görünümünü almıştır.

Kadını çocuk bakmaya mahkum eden, kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadını eve kapatan özgürlük olarak türbanı dayatan, hamile iken sokakta dolaşmayı hoş görmeyen, toplulukta kahkaha atmasını hor gören kadını sadece kuluçka makinesi gibi gören gerici anlayışın ürünü olan iktidarın bu çarpık bakış açısıyla ne kadına şiddet ne ölümler, ne de kadın emeğinin sömürülmesi durdurulabilir. Onun içindir ki mevcut iktidar kadına yönelen bu vahşeti işleyenler kadar suçlu, sorunlu ve sorumludur.

Emperyalizmin özellikle kadını, köle durumuna getirdiği vasıfsız işlerde ve düşük ücretlerle sömürdüğü, cinselliği ön plana çıkartarak bir obje haline getirdiği, cahil halk yığınlarının gözünde etkisizleştirdiği görülmektedir.

İnsanın ilk eğitimini aldığı aile de en önemli etken olarak; anne olan kadın, cahil bırakılarak, toplumun da cahil bırakılması ve daha rahat sömürülmesi amaçlanmıştır. Bu özellikle ülkemizde son yıllardaki kadına şiddet olaylarında gözümüze sokulmuştur.

Biz Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde tüm emekçi kadınlarımızı en içten dileklerimizle kutluyor, gerçek özgürlük, demokrasinin ancak ve ancak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği hakların ve özgürlüğün siyaset malzemesi yapılmadan uygulanması ile gerçekleşeceğine olan inancımızı yineleyerek, Atamızı saygı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83