KADINLAR ANLATACAK UZMANLAR DİNLEYECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğince gerçekleştirilen “Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesi başladı. Proje ile psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan kadınlar, uzman ekipler ile buluşacak, sorunlarını anlatacak.

KADINLAR ANLATACAK UZMANLAR DİNLEYECEK

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği “Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesi start aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde başlayan proje ile Antalya’da zor yaşam koşullarıyla mücadele eden, derdine derman arayan ve psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan kadınlar uzman ekipler ile buluşacak. Uzmanlar, kadınlar ile birebir görüşerek onlara rehberlik yapacak, sorunlarına çözüm yolları arayacak. Uzmanlar tarafından psiko-sosyal destek hizmeti almak isteyen kadınlar gerek Büyükşehir Belediyesi’nin Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nden gerekse randevu  merkezlerinden yararlanabilecek.

banner111
“Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesinin AKM Perge Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, Kadem Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve çok sayıda kadın katıldı. 

KADIN ÖZEL KILINMIŞTIR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınların sorunlarına dikkat çekmek, sorunlarına çözüm bulmak adına gerçekleştirilen projenin açılış konuşmasını yapan Vali Muammer Türker, “Bütün ideolojilerde, bütün dinlerde kadın çok özel kılınmıştır. Bizim dinimizde de kadın çok önemli bir yere sahiptir. Cennet anaların ayağı altına serilmiştir. Bizim Türk geleneklerimizde de kadının çok ayrıcalıklı bir yeri vardır. Toplumumuz kadınlara bu kadar çok önem verirken nasıl evlerimizde şiddet uygulamaya başladık bunun üstünde durmamız gerekiyor. Bu tür sorunlara çözüm bulmak için uğraşıyoruz. Devlet olarak, Sivil toplum Kuruluşları olarak nasıl katkıda bulunabiliriz diye çalışıyoruz” dedi. 

365 GÜN ONLARIN EMRİNDEYİZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici de Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkanları ile kadınların emrinde olduğunu belirterek, “Oluşturduğumuz tesislerle ve tahsis ettiğimiz personel ile senenin 365 günü hanımefendilerin emrindeyiz. Özellikle hızlı kentleşmenin sebep olduğu ailelerimizdeki hızlı değişimler, köyden kente göç birçok aile problemini de beraberinde getiriyor. Problemlerin çoğu hanımların üzerine biniyor. Çünkü anne olan onlar. Aileyi ayakta tutma yükümlülüğü onların omuzlarında. Hanımefendilerin bu tür sorunlarında sonuna kadar yanındayız. Bir de istiyorum ki artık anneler ağlamasın. Her gün şehit haberleri duyuyoruz. Anneleri, eşleri ve çocukları gözü yaşlı bırakıyoruz. Bunlar son bulsun” diye konuştu. 

KADIN ÜLKEYE İSTİKAMET VERENDİR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan ise kadınlara her türlü sorunlarında destek olduklarını kaydederek, “Bize sadece şiddet mağduru kadınlar gelmiyor. İhtiyacı olan, türlü sıkıntıları olan her kadın bize müracaat edip dertlerine derman buluyor. Kadın ülkeye istikamet verendir. Kadın mutlu ise ülke de mutludur, kadın ümitli ise o ülkede ümit vardır” dedi.

5 KADIN ONURLANDIRILDI

Program sonunda, zor yaşam şartlarına rağmen hayata tutunarak, başarı gösteren ve üstün gayret ve çalışmalarıyla örnek olarak başka hayatlara dokunan 5 kadın, onurlandırılmaya layık görülerek, ödüllendirildi. Valisi Muammer Türker ve protokol üyeleri daha sonra ASMEK kursiyerlerinin ve Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nden yararlanan kadınların AKM Fuayesi’nde açtığı el emeği göz nuru sergiyi gezdi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 17:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83