Kairamo Alanya'ya hayran kaldı

Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasındaki siyasi sürüci değerlendiren Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo, "Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor. Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum" dedi.

Kairamo Alanya'ya hayran kaldı

Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo, ülkesinin bağımsızlığının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Antalya’nın Alanya ilçesini ziyaret etti. Ziyarete Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile başlayan Paivi Kairamo burada gazetecilere yaptığı açıklamada Alanya'ya ilk kez gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

banner111

"Bundan sonraki süreçlerde de ziyaret etmeyi düşünüyorum"

Bu yıl Finlandiya’nın bağımsızlığının 100'üncü yıl dönümü olduğunu söyleyen Kairamo, "Bununla ilgili ülke çapında etkinlikler yapıldı. En çok Finlandiyalı Alanya'da yaşadığı için ilk ziyaretimi de buraya gerçekleştirdim. Önümüzdeki Cuma günüde Türkiye-Finlandiya maçı için de organizasyon yapılacak. Yarın da burada yaşayan Finliler ve Türk çocukları arasında eşitlik ve kardeşlik anlamında küçük bir etkinlik var. Onun da ziyaretini gerçekleştirmek istedim. Çok mutluyum ve bundan sonraki süreçlerde de ziyaret etmeyi düşünüyorum" dedi.

"Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var"

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki gerilimi de değerlendiren Kairamo, "Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor. Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum. AB sürecinde de Finlandiya'nın katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Onlar bizim her zaman misafirimiz"

Başkan Yücel ise büyükelçiyi ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Toplum olarak örf, adet, kültür, hoşgörü ve misafirperverlik olarak örnek ülkelerden biri olduklarını aktaran Yücel, "Atalarımızdan biz bunu gördük ve bunu da yaşatmaya çalışıyoruz. Alanya, Finlilerin ülkemizde en yoğun yaşadığı yer. Farklı dinlerden de olsa aynı coğrafyayı paylaşmaktan mutluyuz. Onlar bizim her zaman misafirimiz. Yabancılar meclisimizde de onları temsil edenler var. Biz bu yaşam tarzından mutluyuz" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Büyükelçi Paivi Kairamo, Başkan Yücel’e, Adem Murat yazan Finlandiya milli takım forması hediye etti. Yücel ise hediyeye teşekkür ederek, Büyükelçi Paivi Kairamo’ya ipek kozasından üretilen çiçek tablosu hediye etti.

7 Nisan tarihine kadar devam edecek olan festivalde 28 Mart Sepidehve, 30 Mart Aref imza günü düzenleyecek. Ayrıca, İranlıların nevruz geleneğinin en özel simgesi olan Haft Sin Sofrası da AVM’nin giriş kapılarında 15 gün süre ile kurulu kalacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83