'KÖY ENSTİTÜLERİ BAĞIMSIZLIĞIN ÖRNEKLERİNDENDİR'

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, köy enstitülerinin '1940 yılında yaşama geçirilip, Cumhuriyet aydınlanmasını topluma götüren proje' olduğunu söyleyerek, açıklamalarda bulundu.

'KÖY ENSTİTÜLERİ BAĞIMSIZLIĞIN ÖRNEKLERİNDENDİR'

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, Köy Enstitülerinin insan gücünü harekete geçirmenin yöntemini verdiğini belirterek, şunları söyledi:

banner111
'Köy enstitüleri halkçı devlet ilkesine uygundur. Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın temelini oluşturan tam bağımsızlık ilkesinin bölünmez bir parçası olan eğitimde ve kültürde bağımsızlığın gerçek örneklerinden biridir.

Köy Enstitüleri genç Cumhuriyetimiz’ in aydınlanma dönemlerinden birisidir. Köy Enstitüleri  çağdaş, üretken ve demokratik eğitim yöntemini eğitim sisteminin her aşamasında uygulayan bir yapıdadır .Bugün yaşanılan eğitim sorunlarının çözümü için bu tür bir yapıya ihtiyaç vardır. Günümüzde Köy Enstitüsü ruhunun yeniden canlandırılması Köy Enstitüsü ruhunu yaşatarak ülkemizin geleceğine umut ve ışık olabilmektir. Biz ADD olarak, bugün o heyecanı taşıyoruz. Tüm yurtta Cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yakmaya devam ediyoruz. Bugün Çağdaş Yaşamı yok etmek isteyenler dünkü Köy Enstitülerinin düşmanlarıdır.
    
İktidarlar Atatürk’ün devrimlerine ve aydınlanma mirasına sadık kalsalar ya da Köy Enstitülerini yok etmeyi başaramasalardı bugün bu iç karartıcı, yürek yakıcı durumda olmayacak, ilkel bir toplum manzarası göstermeyecek, böylesine bölük pörçük ve adeta düşman kamplara bölünmüş olmayacaktık.Türk halkı akla, bilime, hümanizme dayanan, felsefeyi dışlamayan bir eğitim görmüş olsaydı, el sıkmayan üniversite mezunları, kaymakam ve valiler hatta üniversite hocaları ile İşsiz, yoksul, kömüre, pirince, bulgura muhtaç edilen ve karşılığında oy istenen insanlarımız olmayacaktı ülkemizde.
    
Bu sıkıntılı günler sona erecektir. Düşünün Kurtuluş Savaşı’nı, yedi düvele karşı Atatürk sizlere, bizlere hepimize güvenerek yola çıktı. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’ndan sonra hedef olarak çağdaşlaşmayı gösterdi. Çağdaşlaşmanın öncelikli kurumu olarak da eğitimi gördü. Köy Enstitüleri işte böyle bir aydınlanma devriminin kuruluşudur. Türk aydınlanmasının en önemli eserlerinden biri olan ve yetiştirdiği değerli kişilerle eğitim alanında, kültür alanında, sanat alanında, toplumsal ve siyasal alanda çığır açan Köy Enstitülerinin 76. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu güzel anlayışı yaşatmaya çalışan sevgili öğretmenlerimize başarılar dileğiyle saygılar sunuyor ve ebediyete intikal etmiş tüm değerli eğitimcilerimizi saygıyla anıyoruz.'
                                                                                                       
                                                                                                      


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83