GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mahalle toplantıları aralıksız devam ediyor.

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI
Haber: Buse ÇALIK

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, mahallelerde halka bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz akşam, Kayabaşı Mahallesi’nde  çiftçilerle birlikte akşam toplantısı düzenleyen Rüzgar, burada mahalle halkına gıda, tarım, hayvancılık ve bakanlığın üreticilere verdiği desteklemeler hakkında bilgiler verdi.
Toplantılar hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Rüzgar, “Mahalle toplantılarımız devam ediyor. Her hafta hemen hemen her  akşam farklı bir mahallemizde, üreticilerimiz için akşam bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Mahallede bulunan vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılık hakkında bilgiler veriyoruz. Üreticilerimizin sorunlarını dinliyoruz ve üretimle ilgili tavsiyelerde bulunuyoruz" dedi. 

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan genç çiftçilere hibe desteğinin başladığınıda belirten Müdür Rüzgar," Tebliğ kapsamında kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi kısımları yer alıyor. Program kapsamında desteklenecek genç çiftçi sayısı ve hibe miktarı; Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunun belirlemiş olduğu, kırsal alandaki yerleşim birimleri sayısı, genç çiftçi nüfusu, kırsal alan nüfusu ve sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri ve programın yıllık bütçesi dikkate alınarak belirlenecek" dedi.





Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 15:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83