Olaylı seçimin kahramanları ilk kez konuştular

Alanya Elektrikçiler Odası Kongresi öncesi başkan adayı Turan Sağlamel'in yönetiminde yer aldıklarını zanneden ancak seçim günü olmadığını farkeden 5 isim bir açıklama yaptılar.

Olaylı seçimin kahramanları ilk kez konuştular
Alanya Elektrikçiler Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası genel kurulu öncesi başkan adayı Tuğran Sağlamel’in ekibinde yer alan ancak 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulunda Sağlamel’in listesinde olmadıklarını öğrenerek tepki gösteren oda üyeleri ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıya katılan Mehmet Gürses, Mehmet Yaman, Mehmet Kafes, Galip Yaman ve Süleyman Tığlı imzasıyla yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler 2014-2018 döneminde Elektrikçiler  Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası yönetim kurulu üyeleriyiz. Meslektaşlarımızın bize olan güvenleriyle dört yıldır bu hizmeti yerine getirmeye çalıştık. Bu süreçte oda yönetimi olarak hizmet kalitesini yükseltme ye gayret ettik. Adaletsizliğin önünde durduk. Meslek elemanlarının haklarını korumak ve yaşam kalitelerini arttırmak ana gayemiz oldu. Çalışma sürecinde yönetim olarak fikir ayrılıklarımız olsa bile, toplantılar yaparak herkesin yararına olan ortak paydaları oluşturmaya çalıştık. İstedik ki, Türk insanına yakışan çalışkan, ilkeli, şeffaf bir yönetim olsun. Bu inanç ve gayretimizi seçim sürecinde de gösterdik. Başkan adayımızın arkasında durduk. Bildiğiniz gibi seçim 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tempomuzu 19 Ocak Cuma günü gece saatlerine kadar sürdürdük. Listeler ortak kararla son şeklini aldı. 20 Ocak Cumartesi günü seçim başladı. Sıra yönetim kurulu listelerini açıklamaya geldiğinde, karşımıza başka bir liste çıktı. Doğal olarak bu durum bizlerde şaşkınlık ve öfke yarattı. Çünkü, olmaması gereken bir aldatma ile karşı karşıya kaldık. Bizler yetişkin, aklı başında insanlar olarak aramızda şeffaflığı sağlayamazsak üyelerimize ne gibi bir katkımız olabilir ki? Grubumuzun başkan adayı Turan Sağlamel bir alicengiz oyunuyla bizleri köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Seçim günü saat 11.00 sularında daha önceden fark etmediğimiz son derece kötü bir niyetle karşılaştık. Önceden kendi aramızda belirlemiş olduğumuz yönetim listesi içindeki 5 tane arkadaşımızın bir gecede yok sayılması ve tarafımıza bilgi verilmemesi demokrasimize karşı yapılmış en büyük yanlıştır. Bu yanlış grubumuzu son derece rencide etmiştir. Bizler kendi aramızda oluşturduğumuz listeyi netleştirip o şekilde seçime girecektik ve seçimi kazanmak amacındaydık. Bizler kraliyet ailesi değiliz. Ama bunu kendi aramızda tartışarak ve uzlaşarak sonuçlandırmamız gerekiyordu. Bu kadar ilkesiz bir eylem, demokratik bir yönetime yakışmamaktadır. Olayın sıcaklığı ile verdiğimiz tepkilerde hiçbir meslektaşımızı hedef almadık. Bizim tepkimiz sadece söz verdiğimiz, icraatlarımızı anlattığımız, üye arkadaşlarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirememenin verdiği üzüntüsünden kaynaklandı. Yaşanan bu durumu meslektaşlarımıza ve kamuoyuna aktarmak istedik.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83