"REKABET EDİLEMEZ BİR ŞEHİRİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın dünyanın en huzurlu, güvenli, sakin ve turistin tüm ihtiyaçlara cevap verebilen şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, “Fiyat, ürün ve kalite dengesi açısından rekabet edilemez bir şehiriz.” dedi.

"REKABET EDİLEMEZ BİR ŞEHİRİZ"

 Başkan Menderes Türel, Türkiye-Rusya Medya Forumu kapsamında düzenlenen "Yeni Dönemde Türkiye Turizminin Rusya’ya Bakışı" paneline katıldı. Antalya’daki Rus turizminin 2 yıllık değerlendirmesini yapan Türel, Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2015 yılında da 2014’e oranla Antalya'ya gelen Rus turist sayısında yüzde 26’lık düşüş yaşandığını söyledi. 2015’ten 2016’ya gelindiğinde yaşanan diplomatik krizden dolayı, sorunun uzunca bir zaman devam ettiğini kaydetti. 

banner111
Antalya’nın Dünya Turizm Örgütü’nün ortaya koyduğu rakamlara göre dünya turizm ortalamasının çok üzerinde gelişim gösteren bir şehir olduğuna dikkat çeken Türel, “Dünyada turizm bir dönem yüzde 11’ler seviyesinde gelişiyorken, Antalya yüzde 40 oranında gelişim sağladı. Bu Antalya’nın çok hızlı gelişimi ve değişiminden de kaynaklanıyor.” dedi. 

Çok hızlı büyüyen ve gelişen Antalya'nın birçok uluslararası organizasyona da ev sahipliği yaptığının altını çizen Başkan Menderes Türel, “Antalya NATO Zirvesi, G20 Liderler Zirvesi ve son olarak EXPO 2016’ya kapılarını açtı. EXPO olimpiyatlara eş değer bir organizasyon olarak bilinir. Tüm bu organizasyonları Antalya'da başarıyla düzenledik. EXPO kapsamında Jose Carreras, Maroon 5 gibi konserleri gerçekleştirdik. Şimdi Elton John, Ricky Martin, Jennifer Lopez geliyor. Ardından Uluslararası Piyano Festivalimiz ile Antalya Film Festivalimizi düzenliyoruz. Antalya kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren bir şehir.” diye konuştu. 

Alt yapı olarak değerlendirildiğinde artık Antalya’nın hiç sorun yaşamadığını ifade eden Türel, 640 kilometrelik sahil şeridinde bir damla pis suyun arıtılmadan denize karışmadığını kaydetti. Antalya'nın alt yapısını tamamlamasının ardından artık vizyon projelere ağırlık vermeye başladığını anlatan Başkan Türel, şunları söyledi:  “Bu vizyon projelerle Antalya kültürün, sanatın turizmin ve sporun en önemli merkezlerinden birisi olacak. Bu kapsamda Hollywood sinema stüdyolarına benzer bir projemiz gündemde. Sinema Teşvik Kanunu Bakanlar Kurulu’nda. Bunu da yasalaştırdığımızda birçok uluslararası prodüktörün Antalya'da filmler çekeceğinden eminiz. Neden eminiz, çünkü dünyada film çekimi için güneş ışığının en iyi olduğu iki şehirden birisi Los Angeles diğeri Antalya. Açık ve kapalı film stüdyoları Boğaçayı projemiz kapsamında hizmete sokacağız. Bununla birlikte yat limanları, kruvaziyer limanlar, sahil projeleri Antalya’nın bambaşka bir vizyona sahip olduğunu gösteriyor. Her yıl Antalya’ya gelen bir turist bir sene sonra farklı bir Antalya ile karşılaşıyor. Bu hız bundan sonra da devam edecek.”

Antalya’nın rekabet edilemez şansları olan bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Fiyat ve kalite, ürün uyum dengesi açısından rekabet edilemez bir şehiriz. Bu kalitedeki bir hizmeti Antalya’daki fiyat ve kaliteyle dünyanın hiçbir yerinde bulmanız mümkün değil. Antalya'nın dünyanın en huzurlu, güvenli sakin ve turistin tüm ihtiyaçlara cevap verebilen şehirlerinden birisi olması, bu ürün fiyat, kalite dengesi, vazgeçilmez olmasını sağlıyor.” diye konuştu. 

Uluslararası birçok organizasyonu sorunsuz yapan Antalya’nın güvenlik açısından da kendisi kanıtladığını vurgulayan Türel, şunları aktardı: “Güvenlik tehdidi dünyanın birçok noktasında olabiliyor. Üzücü olaylarla Fransa'da, Almanya’da veya Belçika'da bile karşılaşabiliyoruz. Dünyanın hiçbir yeri için 'burada üzücü bir hadise olmayacak' demek mümkün değil, bunun garantisini kimse veremez. Biz başka perspektiften hadiseye bakmalıyız. Antalya’da G20, NATO zirvelerini yaptık. EXPO’ya ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonlar dünyanın huzur ve güvenin en yüksek, risk payının en düşük olduğu yerlerde yapılır. G20 Zirvesi’ne katılan devlet başkanları, Antalya’dan ayrılırken, bugüne kadarki en başarılı zirvenin Antalya’da yapıldığını söyledi. Bugün Antalya’da en önemli uluslararası organizasyonlarda en ufak sorun yaşanmadıysa bu Antalya’ya mahsus bir hadise. Antalya Akdeniz’in içinde, ülkemizin doğusunda zaman zaman yaşanan sıkıntılardan çok uzak, bunlardan tamamen ırak ve arındırılmış bir şehir. Dünyanın her köşesinde her an her şey olabilir bunun garantisini kimse veremez.  Ancak risk payı değerlendirmesi yapıldığında, Antalya'nın risk oranının fevkalade düşük olduğunu yaşadıklarımızı teyiden söyleyebiliriz." 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83