ŞAHİN: 'SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYIN'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 05 Nisan 2016 Salı günü ALTSO Konferans Salonu’nda, İŞKUR ve SGK işbirliğinde ALTSO üyelerini bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ALTSO üyelerinin ve muhasebecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ALTSO Konferans Salonu tıklım tıklım doldu.

ŞAHİN: 'SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYIN'

 ALTSO tarafından düzenlenen toplantıya SGK İlçe Müdürü Halil Murat Uyar, İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürü Selami Harman, Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ercan Çatal, ALTSO üyeleri ve çok sayıda muhasebeci katıldı. 

banner111
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin,  yükselen asgari ücretle beraber ödenen sigorta primlerinde uygulanan teşviklerin ve yaklaşan turizm sezonu öncesi kalifiye eleman konusunda yararlanılan iş başı eğitim programları konusunda bilgilendirici toplantı düzenlediklerini ifade etti.
Alanya’nın ekonomik ve sosyal hayatını geliştirmek adına ALTSO Yönetimi olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Şahin, “Alanya’mızın ekonomik ve sosyal hayatına verdiğimiz desteğin yanı sıra üyelerimizin de her konuda bilgilendirilmesine büyük önem veriyoruz” dedi.


Sigortasız işçi çalıştıran işverenlerin teşviklerden yararlanamadığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Benim işverenlerden ricam kayıt dışı işçi çalıştırmayın. Bilindiği gibi bu kapsamda yürütülen mücadelede gerek denetimler gerek mahkeme kararları gerekse diğer kamu ve kuruluşlardan alınan yazılar neticesinde kayıt dışı işçi çalıştırdığı tespit edilen işverenler sigorta primi tescil desteklerinden yararlanamıyor” dedi.

Başkan Şahin, konuşmasının son kısmında ise ALTSO üyelerini bilgilendirici toplantılara devam edeceklerini ifade etti.

Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ercan Çatal ise salonun tıklım tıklım dolmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantıyı düzenleyen ALTSO Yönetimi’ne teşekkür etti. Başkan Çatal ayrıca güncel muhasebe konuları hakkında düzenlenen toplantıların da önemine dikkat çekerek, bu tür toplantıların çok yararlı olduğunu vurguladı. 

Başkan Çatal’ın konuşmasının ardından,  SGK İlçe Müdürü Halil Murat Uyar ve İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürü Selami Harman, yükselen asgari ücretle beraber ödenen sigorta primlerinde uygulanan teşviklerin ve yaklaşan turizm sezonu öncesi kalifiye eleman konusunda yararlanılan iş başı eğitim programları konusunda çeşitli bilgiler aktardılar.







Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83