ŞAHİN TALEPLERİ ÜNAL VE TÜREL'E İLETTİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Rixos Dowtown Otel'de sektör temsilcileri ile bir araya geldiği dar çerçeveli “Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Bakan Ünal tarafından toplantıda ilk sözün verildiği ALTSO Başkanı Şahin, sektörün öncelikli beklentilerine ilişkin talepleri dile getirdi.

ŞAHİN TALEPLERİ ÜNAL VE TÜREL'E İLETTİ

 Şahin toplantıda uçaklara verilen yakıt desteğinin tüm yıla yayılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında;”400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentelerine uygulanan desteklerin tüm A gurubu acenteleri kapsaması, SGK Prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmsi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direk uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulundu.

banner111
Antalya bölgesinde seçilen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin davetli olduğu toplantıya Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Enç ve İbrahim Aydın da katıldı.

ŞAHİN; “DESTEK TÜM A SINIFI ACENTELERE VERİLSİN”

Turizm haftasının ilk gününde gerçekleşen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından ilk söz verilen sektör temsilcisi ALTSO Başkanı Mehmet Şahin oldu. Şahin, konuşmasının başında yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen bakanlığın bir turizm paketi açıklamasını ve uçaklara verilen yakıt desteğinin tüm yıla yayılmasının sektörde yarattığı memnuniyeti dile getirdi. 
Buna karşın hızla yapılması gereken çalışmaları da sıralayan Şahin, 400 bin ve üzeri yolcu getiren A sınıfı acentelere verilen desteklerin kapsamının genişletilerek tüm A sınıfı acentelere de verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin bu konuda yaptığı açıklamada; “ Sayın bakanım, A sınıfı acente 400 bin yolcu getiriyorsa buna göre destek verilsin, 10 bin getiriyorsa da bu rakam üzerinden destek verilsin. Bu dönem yolcu getiren acentelerin ciddi desteklenmesi gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel ile de her konuda olduğu gibi görüşmelerimiz olmuştu. Sizlerden talebimiz yurt dışından yolcu getirerek sorumluluk alan tüm acentelerimizin getirdiği yolcu sayısı oranında desteklenmesi” dedi.

“SGK PRİM ÖDEME KOLAYLIĞININ DA KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ”

Yaşanan kriz nedeniyle açıklanan turizm paketinde SGK Prim borcu ödemelerine getirilen kolaylıkları da olumlu bulduklarına işaret eden Şahin, bu uygulama kapsamının da kış aylarını içine alacak şekilde genişletilmesini beklediklerini dile getirdi. Şahin, “sayın bakanım, biliyorsunuz özellikle Alanya’mızda kış aylarında tesislerin çoğu kapanıyor. Buna karşın kalifiye personellerini kaybetmek istemeyen işletmeler çalışanlarına maaş ve SGK primi ödemek zorunda kalıyor. Dolayısıyla başlattığınız uygulamanın kış aylarını da içine almasını talep ediyoruz” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARINA FAİZSİZ KREDİ VERİLSİN”

Yaşanan olumsuzlukların iç turizmin önemini arttırdığını da ifade eden ALTSO Başkanı, kamu çalışanlarına faizsiz veya çok düşük faizlerle tatil kredileri verilmesinin sektöre hareket getireceği gibi ülke ekonomisine de katkı yapacağını söyledi. Şahin; “Sizin verdiğiniz krediler inanınki Sayın bakanım vergi olarak fazlasıyla hazinemize dönecektir. Şayet turizmci kazanırsa istihdam olur, vergi olur. Bu nedenle kamu çalışanları için bir çalışma yapmanızı arz ediyoruz” dedi.

“THY ANTALYA ve ALANYA’YA AVRUPA’DAN DİREK UÇUŞ BAŞLATSIN”

Konuşmasının son bölümünde THY gibi büyük bir markanın ülkemiz turizminin başkenti olan Antalya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanları’na Avrupa’dan direk uçuş yapmamasını da eleştiren Şahin, bu konuda atılacak adımlara sektörün ciddi biçimde ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

“ŞAHİN TÜREL İLE DE BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜ”

Öte yandan birçok projede işbirliği yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin toplantının ardından uzun bir süre baş başa devam eden projeler konusunu görüştüler. Başta Toptancı Hali Projesi, Güzelbağ’da İmalatçı Firmalar için kurulacak Sanayi Sitesi, Katı Atık Tesisi ve Köprülü kavşakların yapımı olmak üzere genel bir değerlendirmede bulunan Şahin ve Türel, bu yatırımların takipçisi olduklarını ve hedeflenen sürede tamamlanacağını dile getirdiler.

TÜREL, “ŞAHİN’İ HERYERDE ÖRNEK GÖSTERİYORUM”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in çok çalışkan bir yönetici olduğunu belirterek, kendisini birçok toplantıda bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek gösterdiğini hatırlattı. Özellikle Alanya Toptancı Hali ve Güzelbağ Sanayi Sitesi konularında Şahin’in katalizör görevi yürüttüğünü söyleyen Türel, “Başkanımız Şahin ile uyumlu bir çalışma temposu içindeyiz. O da çalışmayı, hizmet etmeyi çok seviyor. Bugün hem sayın bakanımızdan talepler hem de birlikte yürütülen projeler konusunda ortak bir görüşe sahibiz” dedi.



Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83