Sapadere yangını için şok iddia!

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Sapadere'de büyük yangının ihmal neticesine çıkabileceğini iddia etti.

Sapadere yangını için şok iddia!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut basın mensupların yaptığı açıklamada şok bir iddiada bulundu. Takavut Sapadere'de çıkan yangının elektrik tellerinden çıkmış olabileceğini söyledi. 

Sapadere'ye yaptıkları ziyaretten bahseden Takavut, "Sapadere, Fakırcalı, Başköy, Beldibi ve Tırılar'ı kapsayan çok ciddi bir yangındı. Tabi ki hepimizi çok üzdü. Ben buradan özellikle yangında zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum ve yaraların en kısa zamanda sarılmasını umut ediyoruz. Bizlerde CHP olarak üzerimize düşen görevi elbette ki yapacağız. Biz bu zarar gören bölgeleri önce ilçe örgütümüz olarak ziyaret ettik, vatandaşlarımızla konuştuk. Hakikaten içler acısı bir durum söz konusu. Daha sonra Pazartesi günü eski genel başkanımız Sayın Deniz Baykal geldiler. İlçe örgütümüzle beraber, vatandaşlarımızla beraber ve sayın meclis üyelerimizle beraber gittik bölge vatandaşları ile konuştuk, onların sorunlarını dinledik. Bölgedeki bahsettiğim mahallelerin muhtarları geldiler. Onlar sorunları anlattılar ve Sayın Deniz Baykal’dan bu konuda yardım istediler. Bunun meclise taşınmasını istediler. Daha önce verilen sözlerin yerine getirilmediğini söylediler. Deniz Bey’de bunun bir soru önergesi şeklinde meclise taşıyacağını söyledi. Umarız meclise taşınır bu ve meclisin gündemine de oturur." dedi.

"ELEKTRİK TELLERİ BAKIMSIZ"

Takavut sözlerini, "Tabi ki orada maddi zarar olarak vatandaşların yaraları sarılabilir ama o gencecik 15, 20 ve 25 yaşındaki ağaçların tekrar yerine getirilmesi çok uzun yıllar isteyeceği için gerçekten çok acı. Orada bu yangının çıkış nedenlerini oluşturacak olan komisyon araştırıyor. O konuda henüz net bilgi verilmedi. Ancak burada şunu belirtmek istiyorum, bugün gezerken gördüklerimiz hakikaten şüphe uyandırıyor. En büyük şüphe uyandıran nokta; elektrik telleri. Yani elektriğin tellerini gördüyseniz yay gibi olmuş en ufak bir rüzgarda birbirine çarparak kısa devre yapıyor ve oradan çıkan bir kıvılcımla tutuşmaya hazır olan orman yanıyor. Bunun yanında çok sıcak olması nedeniyle özellikle cam şişelerin, o ormanda yol kenarlarına atılması, orada kırılması ve onların sanki bir mercek görevi görür gibi ışınları kırarak yangınsa sebebiyet verebilir gibi bir düşünce de var. Üzerinde yoğunlaşılan nokta bu elektrik telleri. Elektrik tellerinin hiçbir iyileştirmesi yok. Özelleştirildikten sonra hiçbir yatırım yapılmıyor. Tehlikeli olan özellikle orman bölgesinde ne yapmak lazım bu elektrik tellerinin toprak altına alınması gerekir. Tabi yer altına alındığı zaman bu bahsettiğimiz tehlikeler ortadan kalkacak. Hakikaten sanki basit gibi görünen bu yangınların ekonomik olarak kaybına bakacak olursak, o alta yapılacak yatırımlardan çok fazla olduğunu görüyoruz. O nedenle buradan çağrı da yapıyoruz; orman bölgesindeki bu hatların bir an önce yer altına alınması veya gerekli başka hangi önlemler varsa onların alınıp, yangının çıkmaması için özen gösterilmesi gerekir." diyerrek sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 13:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83