SEÇMEN TATİL DEĞİL SANDIK DEDİ

1 Kasım seçimleri için verilen 5 günlük tatil otelleri etkilemedi. Otelciler ve Pansiyoncular Odası Başkanı Değirmenci, "Seçmen tatili değil, sandığı seçti" dedi.

SEÇMEN TATİL DEĞİL SANDIK DEDİ
1 Kasım’da yapılacak genel seçimler öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili, hafta sonu ile birleştirildi. Ancak tatilin 5 güne uzaması seçmeni etkilemedi. Oy kullanmayı tercih eden vatandaşlar önceden aldıkları turları bile iptal ederken, otellerde doluluk yüzde 10’lara kadar geriledi. Özellikle seçimin yapılacağı pazar günü uçaklarda yer bulmak zorlaştı.

Yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri öncesinde en çok tartışılan konulardan birisi, seçmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin, hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından nasıl bir tercihte bulunacakları oldu. Seçmenlerin, 1 Kasım’da sandığı mı, yoksa tatili mi tercih edecekleri tartışılıp, oy kullanılması için çağrılar sürerken seçmenin tercihi sandık oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinde seçimin yapılacağı hafta sonunda otellerin doluluk oranları bir hayli düştü. Birçok otelci ve acente kampanyalar düzenlerken vatandaşlar bu indirimlerden ve kampanyalardan yararlanmak yerine oy kullanmayı tercih etti. 

DEĞİRMENCİ: ARTIŞ YOK

Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Lokantıcılar, Kafetaryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Değirmenci Alanya'daki otellerde herhangi bir artış olmadığını kaydederek, "Seçim için verilen 5 günlük tatilde turizmde herhangi bir hareketlenme yaşanmadı.  Otellerde herhangi bir artış olduğuna diar bize gelen bi bilgi de yok. Belki çok az bir kesim tatili tercih eder ancak genel olarak vatandaşların tatil yerine sandığı tercih ettiğini söyleyebiliriz" dedi.

DÖNÜŞ UÇAKLARI DOLDU

Tatil dönemi için düşük bir talep yaşandığına dikkat çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, bu açıdan bakıldığında seçimlerde yüksek bir katılım olabileceğini söyledi. Tatile gidenlerin ise oturdukları yerlere yakın bölgeleri seçtiğini belirten Ayık, “Bayramın ardından insanlar sandık başına gideceği için tatil yerine sandığı tercih etmiş görülüyor. Uzak bölgelerde olanlar ise çoktan uçak biletlerini aldı. Özellikle seçimin yapılacağı pazar günü uçaklarda boş yer bulmak çok zor. Uçaklara artan talep ve dolulukları dolayısıyla fiyatlar da bir hayli yüksek” diye konuştu. Ayık, tatilin 4.5 güne çıkarılmasının, Antalya’da turizm rezervasyonlarda artışa neden olmadığını belirtti.
Yurtdışı turlar ertelendi

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 08:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83