Sürücü belgesini yenilemeyenler dikkat!

Emniyet Müdürlüğü yapılan açıklama ile sürücü belgesini yenilemeyenleri uyardı.

Sürücü belgesini yenilemeyenler dikkat!
İşte o uyarı metni:

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan düzenleme ile (17/04/2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete) 01.01.2016 tarihinden başlayarak, 31.12.2020 tarihine kadar eski tip sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgelerine dönüştürülmesine başlandığı hakkında daha önce Müdürlüğümüzce bilgilendirme yapılmıştı.

Vatandaşlarımızın, yeni tip sürücü belgelerine geçiş işlemlerini, müracaat için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün Resmi İnternet adresinde Sürücü Belgesi Randevu bölümünden, müracaat etmek istedikleri tescil kuruluşunu ve müracaat tarihini seçerek randevu almaları ve randevu aldıkları tarihte ilgili birimde olmaları gerekmektedir.

Ancak, sistem üzerinden randevu alan vatandaşlarımızın büyük bir kısmının, randevu aldıkları tarihte müracaata gelmemeleri, bazı vatandaşlarımızın ise randevu saatlerine riayet etmemeleri personelimizin iş gücü kaybına ve daha fazla müracaat alınabilecekken daha az sayıda müracaat alınmasına sebep olmaktadır. Bu durum, ilk defa sürücü belgesi alacak, yurtdışına çıkacak, iş başvurusunda bulunacak veya kayıp-çalıntı için müracaatta bulunacak diğer vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmaktadır.

Mevcut personel durumu ve işlem hacmine göre randevu sayılarımız arttırılmış olup, eski tip sürücü belgelerinin son değiştirme tarihi olan 31.12.2020 tarihine kadar geçerli olduğunun, değişim şartlarının belirtilen tarihe kadar aynı olduğunun, bu nedenle zorunlu olmadıkça değişim işlemi için acele etmelerine gerek olmadığının vatandaşlarımız tarafından bilinmesi gerekmektedir.

İlk defa sürücü belgesi alacak, yurtdışına çıkacak, iş başvurusunda bulunacak veya kayıp-çalıntı için müracaatta bulunacak vatandaşlarımızın, imkanlar ölçüsünde randevusuz olarak müracaatları alınmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83