SUSUZ TARIM ALANLARI SUYA KAVUŞUYOR

Yeniköy Mahallesi’nde inşasına başlanacak olan Yeniköy barajının temel atma töreni, Alanyalı Dışişleri eski Bakanı ve AB Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi

SUSUZ TARIM ALANLARI SUYA KAVUŞUYOR
Eski Dışişleri Bakanı ve AB Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekillerinin de iştirak ettiği Yeniköy Barajı ve Alara Çayı Tesisleri Temel Atma Törenine katıldı.

"BUGÜN TARİHİ BİR GÜN"

Yeniköy barajıyla birlikte bölgede su drenajının artması, sulama suyu sıkıntısının giderilmesinin giderilmesi için çalışmalar başlayacak. Temel atma töreninde konuşan Çavuşoğlu, "Böyle anlamlı bir projenin temel atma töreninde burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün tarihi bir gün. Yıllardır suya hasret topraklarımızı suyla buluşturmanın Temellerini atıyoruz. Bu bölge Alanya'nın tarım deposu oldu. Önünü açarsanız ekmeğini taştan çıkartır. Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Bu anlayışla daha çok çalışacağız. 12 bin 500 dekardan daha fazla alan sulanmaya başlanacak. 2017'nin 9'umcu ayında tamamlanacaktı ama müteahhitler konuştum ne kadar indirebileceğini sordum. 5. Ayda biteceğini söyledi ama burada kendisinden söz istiyorum. 2017'nin 1.ayına yetiştirmesini istiyorum. Gazipaşa’dan kaşa kadar DSİ’nin çalışmaları var. Islahı yapılmayan deremiz kalmıyor. Dünya markası olan bir tarım bakanımız var. İş bilenin kılıç kuşananındır. Dim barajı bir hayaldi. 30 senede bir baraj bitiyordu. Şimdi 3 senede bir baraj yapıyoruz. Alanya'nın tamamına oradan su veriyoruz. Şimdi buradayız. Alanya ilklerin şehri oldu bizimle. Üniversitesinden tıp fakültesine kadar her şey var. Alanya bölge hastanesini de Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çeviriyoruz ve kapasitesini 300'den 600'e çıkarıyoruz. Sağlık insanın en temel ihtiyacı. Alanya sağlık turizminden de payını alacak. Ambulans helikopterlerimiz de var. Hastalarımızı buradan İstanbul'a da gönderiyoruz. Uçaklarımız var yurt dışında olan hastalarımızı ülkemize getiriyoruz. Alanya turizmden payını yeni yeni almaya başladı. Gazipaşa ve golf tesisleriyle bu payı 12 aya yayacağız. Hızlı tren de gelecek. Bugünlerde biraz sorunumuz var. Terörü yenecek gücümüz var. Terörü de inşallah bitirip kökünü kazıyacağız. Alanya Türkiye'nin göz bebeği devlet her zaman sizin yanınızda. Çiftçinin yanında olan bir hükümet var. Yemde ve gübrede KDV sıfırlanıyor. Seraları yenilemek isteyen kardeşlerimize 0 faizli kredi veriyoruz. Elektriğin tarifesi ticari tarifeydi ve bundan sonra sera elektriği sulama suyu tarifesinden ödeyecek yüzde 15 indirimli. İlk defa iş bulanların 1 yıllık maaşını devlet ödeyecek. İl kurmak isteyene 50 bin TL geri ödemesiz, yetmez diyene de 0 faizli 100 bin ₺ kredi vereceğiz. Kadınlara da 100 bin TL ye kadar kredi vereceğiz" diye konuştu.



“ALANYA’NIN TARIMSAL ALANDAKİ POTANSİYELİNİ ARTTIRMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Yeniköy Barajı Temel Atma Töreninde konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise konuşmasında Alanya’nın en önemli sektörünün turizm olmasına rağmen tarımında ayrı bir destekleyici rolü bulunduğunu belirtti. Kaymakam Tanrıseven “Bu proje Alanya’nın tarımsal alandaki potansiyelini arttırması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Ayrıca geliştirilecek yeni projelerle su sporlarına ve turizme de katkı sağlayacaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma töreninde AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik ve DSİ yetkilileri de birer konuşma yaparak, projenin önemine ve bölgeye yapacağı katkıyı anlattılar.

Yeniköy barajı ile birlikte bölgede su drenajının artması, sulama suyu sıkıntısının giderilmesi ile birlikte 12 bin 500 dekardan daha fazla alan sulanacak. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye’nin sosyal sorunlarının başında gelen kırsaldan kentlere yönelik iç göç hareketinin yavaşlatılması ve hatta tersine dönmesi hedefleniyor.

Yeniköy barajı temel atma törenine, Dışişleri Bakanı ve AB Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83