DEMİRTAŞ BARINAĞI’NA TAM NOT

Tabii Hayvan Sevgisi Derneği üyeleri Alanya Belediyesi Demirtaş Hayvan Barınağını ziyaret ettiler. Alanya’da yaşayan yerleşik Alman vatandaşlarının kurduğu Tabii Hayvan Sevgisi Derneği Başkanı Heidi Marie Pikcel’in de katıldığı ziyarette, üyeler ve hayvanseverler tarafından merkezde bulunan hayvanlar için kuru mama bağışlandı.

DEMİRTAŞ BARINAĞI’NA TAM NOT
Demirtaş Hayvan Barınağını gezen dernek üyelerine, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, barınakta bulunan hayvanlar ve beslenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

YILDA 30 TON HUBUBAT, 30 TON ET

Barınakta bulunan hayvanların beslenme ve bakım çalışmaları hakkında gerçek hayvan dostlarına ayrıntılı bilgi veren Veteriner Hekim Kenan Ersoy, barınakta bir yılda 30 ton hububat, 30 ton et, 10 ton kuru mama, 10 ton yaş sebze meyve, yaklaşık 70 bin TL tutarında ilaç ve tıbbi sarf kullanıldığını belirterek,  dışardan pişmiş gıda ve yemek artığı almadıklarını vurguladı. Ersoy, ”Dışardan sadece kuru mama ve dondurulmuş gıda alıyoruz. Her gün yemekler taze olarak hazırlanmakta ve saat 13.00’ da her köpek için ayrı mama kaplarında verilmektedir ” dedi.

200 HAYVAN KAPASİTESİ İLE ÇALIŞILIYOR

Kapasite attırma ve modernleşme çalışmaları ile barınağın 200 hayvan kapasitesine ulaştığını anlatan Ersoy, ”Şu an buna rağmen kapasitenin çok üzerinde hayvan sayısı ile çalışılmaktadır. Veteriner Müdürlüğü olarak tüm faaliyetlerimizi gerçek hayvan dostlarının katılımı ve desteği ile yerine getiriyoruz. Bütün amacımız, sadece barınaktaki değil sokaklardaki hayvanlarında yaşam kalitesini yükselterek iyi bir yaşam sağlamaktır.” diye konuştu.

ALANYA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR VE DESTEK

Alanya Belediyesin hayvan hakları ve sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek verdiklerini belirten Tabii Hayvan Sevgisi Derneği Başkanı Heidi Marie Pikcel ise, “Barınakta her şeyi yerinde gördük. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünü ve ekibini kutluyorum. Yemekler burada taze olarak hazırlanıyor. Bakım ve beslenme konusunda gerçekten örnek bir uygulama var. Biz her zaman Alanya Belediyesi ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83