'TOPLUM OLARAK İHTİYACIMIZ VAR'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşların, Hicri Yılı’nı ve Muharrem ayını kutladı. Başkan Yücel, “ Tüm İslam Aleminin yeni hicri yılını tebrik eder, ülkemize huzur, kardeşlik ve birlik getirmesini dilerim” dedi.

'TOPLUM OLARAK İHTİYACIMIZ VAR'
Hz. Muhammed (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlayan, Hicri Yılın ilk ayı Muharremle ilgili bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Mübarek Muharrem ayına girmiş bulunmaktayız. Dün akşam icra ettiğimiz Hicri Yılbaşı, Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim’in başlangıcıdır.

Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da adlandırılan Muharrem ayıdır. Bereket ve mağfiret ayı Muharrem’in, 10. gününe rastlayan Aşure günü ise 23 Ekim’de ifa edilecektir. Kardeşlik ve dostluk duygularının güçlenmesine bu mübarek günlerde toplum olarak daha da çok ihtiyacımız var. Bu mübarek günlerin İslam âlemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve dayanışma duygusu getirerek, ülkemizde huzur, kardeşlik ve birliğe vesile olmasını Yüce Rabbimden, niyaz ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83