Tüm acil numaralar tek numarada birleşti

Tüm acil numaraların tek bir numarada (112) birleştiğini vatandaşlara anlatmak isteyen Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Alanya'nın her yerine afiş asıyor

Tüm acil numaralar tek numarada birleşti
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli vatandaşların acil durumlarda yardım taleplerini kolayca iletebilmeleri için acil çağrı numaralarının tek numara olarak 112 acil yardım da birleştirildiğini anlatan afişleri Alanya'nın ana caddelerinde vatandaşların rahat görebilecekleri yerlere astılar.

Türkiye'de yardım talep ve ihbarlar, çeşitli kurumlara ait 155-156-158-110-112-177 vb. acil yardım telefonlarına yapılmaktaydı. Ancak acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulanmasında zorluklar çekildiği biliniyordu. Ayrıca karşılaşılan olayın hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülmesi ve birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm irtibat telefonları bilinse bile, ayrı numaralar aranmak durumunda kalınması nedeniyle, zaman ve kaynak israfı ile birlikte can ve mal kayıpları da yaşanabiliyordu.

Batı ülkelerinde, emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde 112, Amerika'da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmakta. Avrupa Birliği'ne entegre olma ve acil yardım hatlarının çokluğundan oluşan karmaşadan kurtulmak için tek numara olan 112 acil çağrı hattına geçilmiştir.

112 acil çağrı merkezi sisteminin iki temel amaç ve işlevi vardır;

• Acil durum çağrısı yapma halinde vatandaşlarımızın ve yabancıların birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeleri.
• Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşılabilinmesi

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83